Premi Llibreter 2012

Ahir es van donar a conèixer les 3 obres guanyadores del Premi Llibreter 2012.

L’autora barcelonina afincada a l’Empordà Ma. Mercè Cuartiella, amb Germans, gairebé bessons, va rebre el premi per a la novel·la en català. L’escriptor holandès Gerbrand Bakker, va rebre el premi Altres literatures per la l’obra A dalt tot està tranquil. I finalment, el premi d’Àlbum il·lustrat ha estat per El autobús de Rosa, amb text de Fabrizio Silei i il·lustrat per Maurizio A.C. de Silei i Maurizio A.C. Quarello.

Si en voleu saber una mica més, us oferim l’entrevista a Ma. Mercè Cuartiella, feta pel diari digital El Núvol i la notícia del blog L’illa de llibres.


GERMANS, GAIREBÉ BESSONS: Premi novel·la en català
Aquest és el tercer llibre editat de Ma. Mercè Cuartiella, i amb el què ha guanyat el Premi Llibreter 2012. Amb aquesta nova novel·la, escrita en català, Ma Mercè Cuartiella exposa la relació de dos germans. Una relació amb poca comunicació i amb moltes mancances. Davant el deute de joc que contrau en Joan; ell mateix, la seva germana Ester i la seva parella Raquel, intentaran trobar una sortida a la situació, però en solitari i sense unir esforços. El Gremi de Llibreters ha destacat la novel·la per transmetre una història trepidant, que absorveix al lector o lectora i amb uns personatges molt reals, quotidians i creïbles que assumeixen amb resignació el seu futur i la seva solitud.

A DALT TOT ESTÀ TRANQUIL: Premi Altres literatures
El segon premiat és l’autor holandès Gerbrand Bakker, amb la novel·la A dalt tot està tranquil. Bakker planteja la història de Helmer, un granger de cinquanta-cinc anys a qui li agrada la literatura, la jardineria i el patinatge sobre gel. Viu sol, però decideix instal·lar el seu pare al pis de dalt, perquè ja és vell i sembla que la seva vida està a punt d’acabar-se. La mort del pare no arriba i Helmer està a punt de prendre les regnes de la seva vida. Aquesta novel·la, de caire més intimista, ha estat traduïda a més de 20 idiomes i ha rebut importants premis internacionals.


EL AUTOBÚS DE ROSA: Premi Àlbum il·lustrat

Finalment, els Premis Llibreter també han destacat el llibre il·lustrat El autorbús de Rosa. La història ens situa a Estats Units, al 1955. Un avi i un nét van dalt del mateix autobús on viatjava Rosa Parks, la dona afroamericana que va negar-se a cedir un seient d’autobús a una persona blanca.  Una història, vista des de la perspectiva d’altres personatges, que ens explica aquest fet tant significatiu que va marcar la lluita antiracista i la defensa dels drets civils als Estats Units d’Amèrica.

Novament, el Gremi de Llibreters de Catalunya ha optat per guardor i destacar bones novel·les que han passat desapercebudes per al públic lector. D’aquesta manera el Premi Llibreter descobreix autors poc coneguts, els ofereix una possibilitat d’obrir-se camí en el món literari, i a més, es reconeix el treball de les petites editorials que s’arrisquen amb nous talents.

Per a més informació, us oferim l’enllaç al Gremi de Llibreters. Us remetem de nou a l’entrevista de Núvol a Ma. Mercè Cuartiella. Si entreu a Barbara Fiore Editora, podreu conèixer més  detalls d’El autobús de Rosa, i també podeu consultar la notícia de Vilaweb.

I per acabar, us recomanem el blog de Germans, gairebé bessons. A més d’informació de la novel·la i de la seva autora, també hi trobareu microrelats  escrits per autors més o menys coneguts sobre  les relacions fraternals. I si en teniu ganes, també hi podeu afegir el vostre!

1 thoughts on “Premi Llibreter 2012

Deixa un comentari