La Biblioteca acull la presentació d’un llibre que alerta els pares sobre els perills d’Internet

Maria Serrano i Jordi Puigneró durant la presentació del llibre "Seguretat a internet per a infants i adolescents"
Maria Serrano i Jordi Puigneró durant la presentació del llibre "Seguretat a internet per a infants i adolescents". Font: Ràdio Sant Cugat.

Internet ha esdevingut en els darrers anys un maremàgnum d’informació pel qual naveguen nens, joves i gent gran. Però és segura la xarxa per als nostres fills? Aquesta és la pregunta a la que intenta donar resposta el llibre Seguretat a internet per a infants i adolescents. Amb aquest títol, la responsable de l’àrea de Societat de la Informació de l’Ajuntament de Sant Cugat i autora del llibre, Maria Serrano, pretén donar a pares i educadors les pautes bàsiques per protegir els infants dels perills d’Internet.

Durant la presentació del llibre, que va tenir lloc dimarts passat al pati de la Biblioteca, Maria Serrano va destacar que Internet és escenari de nombrosos delictes que tenen els menors com a víctimes. Així mateix, va reconèixer que els nens poden accedir fàcilment a espais virtuals amb virus i que es poden convertir en addictes a Internet. És des d’aquest punt de vista que l’autora va aprofitar la presentació del llibre per fer una recomanació a pares i educadors: “Deixar els nens sense ordinador és un càstig efectiu. Ja s’han creat associacions per curar els nens addictes a Internet”. 

Per la seva banda, el regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, va ressaltar la tasca de Maria Serrano en l’elaboració d’aquesta guia i va remarcar la importància d’educar bé els fills per superar aquests riscos.

Des de la Biblioteca s’estan distribuint gratuïtament 1.000 exemplars d’aquest llibre. Seguretat a internet per a infants i adolescents està editat per l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i Gràfiques Celler.

Deixa un comentari