Visites 2015 – 2016

21/07/2016

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

Avui ens han visitat els nens i nenes dels Casals Artístics de Sant Cugat. Han vingut al voltant d’uns 60 alumnes a fer una activitat al Library Living Lab: La biblioteca visita el museu.

Hem treballat des del quadre Jocs de nens de Pieter Brueghel El vell, després els nens i nenes han fet un mural des de la proposta de paisatges pictòrics.

També han vist com funciona la impressora 3D, del Library Living Lab, i hem fet unes ulleres.

ll2

Moltes gràcies per la visita. Torneu aviat!

DSC01435

15/07/2016

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

Avui han vingut a la biblioteca els nens i nenes del Centre de Suport Familiar Kinder a fer una breu visita.

Estan aprenent coses sobre les illes, per això els hi hem preparat una petita exposició amb contes i llibres sobre aquest tema i han pogut remenar i escollir.

Esperem que hagueu gaudit d’aquestes petites lectures i que hagueu aprés moltes coses.

07/06/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA 

Avui hem tingut la darrera visita escolar d’aquest curs. Ens han vingut a visitar els alumnes de l’escola Catalunya de 1r A.

Els hi hem donat la benvinguda i els hi hem explicat la normativa i el funcionament de la biblioteca, molts d’ells ja ho sabien, perquè són usuaris de la nostra biblioteca i de la de l’escola. Tot i així, els hi ha sorprès saber que també tenim còmics, revistes i, fins i tot, pel·lícules!

A la segona part de la visita els hi hem explicat la història de la nena protagonista del conte Endrapallibres i els hi hem proposat passar una estona assaborint i olorant alguns contes de la biblioteca. Han fet grups per escollir un menú literari de tres llibres per la nena Endrapallibres, que s’han emportat a l’escola.

Finalment, els hi hem deixat una estona per tafanejar més per tota la sala infantil.

Moltes gràcies per venir, nous endrapallibres!

24/05/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA 

Avui han visitat la biblioteca de Mirasol Marta Pessarrodona dues classes de 4t de l’Escola Ciutat d’Alba.

Els hi hem explicat com funciona la biblioteca, com podem trobar el llibre que volem i com cercar-ho al catàleg.

A més, els hem proposat ajudar al detectiu Flanagan a resoldre un cas, l’assassinat del Marqués Ivan Ivanovich. Amb algunes pistes i les tècniques que han après a la biblioteca per cercar documents, ha pogut resoldre el cas ben ràpid i han aconseguit el seu diploma de detectius.

fotos 011

Esperem que torneu aviat. Gràcies per venir!

18/05/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA 

Avui hem tornat a tenir visita escolar a la biblioteca de Mira-sol. En aquesta ocasió, han vingut els alumnes de 2n de primària de l’escola La farga.

Els hi hem ensenyat la sala infantil, com estan col·locats els llibres, com funciona el préstec i tot el que podem fer a la biblioteca.

Després els hi hem explicat la història de la senyoreta Laburnum, la protagonista del llibre El segrest de la bibliotecària, de Margaret Mahy. Els alumnes s’han convertit en un llibre amb una etiqueta, com el cap dels bandits de la nostra història, i han buscat el seu lloc a la prestatgeria. Ha estat difícil trobar l’amagatall, però ho han aconseguit.

Per finalitzar han estat mirant llibres i alguns s’han atrevit a consultar el catàleg. Ja són uns experts en biblioteques!

Moltes gràcies per venir i fins aviat!

17/05/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA 

Avui han vingut els alumnes de 1r B de l’Escola Catalunya a visitar la biblioteca de Mira-sol.

El Dani els hi ha explicat com funciona la biblioteca, el préstec, com trobar un llibre i moltes coses més.

Després els hi ha narrat la història de la nena Endrapallibres de Lluis Farré. Finalment, per ajudar a la protagonista de la història, els alumnes han fet un menú amb les llibres que han escollit de la sala infantil i se l’han emportat a l’escola.

Moltes gràcies per venir.

Bon profit, endrapallibres!

10/05/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui han visitat la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona dos grups de 2n de l’escola La Farga.

Entre tots hem anat explicant què trobem a la biblioteca i què podem fer. Hem après que els llibres d’imaginació porten gomets de diferents colors i que els llibres de coneixements s’ordenen amb números i lletres.

Els nens han trobat llibres de coneixements de tots els temes que tracten a l’escola. Però el que més els ha agradat és un llibre que aquest matí ha aparegut misteriosament entre els llibres de les prestatgeries de la sala infantil. És un llibre màgic de debò!

Després de passejar entre les prestatgeries de tota la biblioteca i veure el Racó de Poesia i els llibres de la poeta Marta Pessarrodona, hem llegit un capítol del llibre El segrest de la bibliotecària de la Margaret Mahy i hem fet una activitat.

segrest de la bibliotecaria

Els nens havien de fer com el  bandoler de la història i havien de trobar el seu lloc a la prestatgeria. Tots ells tenien un codi específic , havien de trobar la prestatgeria senyalitzada amb el seu codi i seleccionar un document amb la mateixa signatura. Després, hem posat en comú les dificultats amb les quals ens hem trobat.

Al final, hem tingut una estona per mirar els llibres que més ens han cridat l’atenció.

Ha estat un matí fantàstic. Gràcies per visitar la biblioteca! Us hi esperem ben aviat!

 10/05/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui ha visitat la biblioteca de Mira-sol el curs de P3 de l’escola Ciutat d’Alba.

Després de seure als coixins i a les cadires de la sala infantil, els hi hem ensenyat tots els tipus documents que poden trobar a la biblioteca: contes, llibres de coneixements, pel·lícules, música, etc. Ara també saben què és el carnet de la biblioteca i per a que serveix.

Seguidament els hi hem narrat un conte. A la primera visita, el Dani ha escollit el En Tito busca nas de Guido Van Genechten, i a la segona visita la Rosa ha fet Un llibre d’Herve Tullet.

Un cop acabada la història, han estat una estona mirant contes i llibres amb les professores i monitores.

Esperem que us hagi agradat la visita i que torneu aviat.

Gràcies per venir!

 27/04/2016

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

Avui han vingut els alumnes de 5è de Primària del CEIP La Olivera a la biblioteca de Volpelleres. Han pogut conèixer al Ricardo Alcántara, escriptor de novel·la infantil i juvenil. A més a més de fer-li moltes preguntes, han comentat les seves històries i els seus personatges preferits.

 26/04/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSSARRODONA

Aquest matí han vingut a la biblioteca de Mira-sol el curs de P5 de l’escola Turó de Can Mates.

Els hi hem explicat com funciona la biblioteca, tot el que podem trobar, què és el carnet, com funciona… També els hi hem explicat les normes: què es pot fer i que no es pot fer quan estan a la biblioteca.

cartell normativa

Després els hi hem explicat un conte. El Dani els hi ha explicat El dia que les ceres de colors van dir prou, de Drew Daywalt; i l’Anna els hi ha explicat Otto, l’òs de llibre, de Katie Cleminson.

Finalment, han estat una estona mirant contes i llibres i, quan han marxat els hi hem fet un petit regal:

conte genius

Esperem que us hagi agradat la visita i que torneu aviat!

 19/04/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSSARRODONA

Aquest matí han vingut a la biblioteca de Mira-sol la classe de les Bombolles i la classe del Globus, del curs de P3 de l’escola Turó de Can Mates.

Primer els hi hem explicat com funciona la biblioteca, ja s’ho sabíem molt bé perquè ja havíem vingut a visitar-nos fa uns mesos. Han descobert les icones amb les que classifiquem els contes i tot el que podem tribar a la biblioteca.

icones

Després els hi hem explicat un conte. El Dani els hi ha explicat als Globus Quatre cantonades de no res, de Jérôme Ruillier; i la Rosa els hi ha explicat a les Bombolles Quieres ser mi amigo, d’Eric Carle.

Finalment, han estat una estona mirant contes i llibres. S’han llegit tota la biblioteca sencera!

Esperem que torneu aviat!

 12/04/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSSARRODONA

Aquest matí han vingut a la biblioteca de Mirasol els alumnes de l’escola Turó de Can Mates, del curs de P4. Eren la classe del Llops i la classe dels Tigres.

Primer els hi hem explicat com funciona la biblioteca i tot el que poden trobar: contes, revistes, còmics, i també pel·lícules i música! Els hi hem dit com funciona el carnet, el préstec i la normativa, però ja se la sabien molt bé.

Després els hi hem explicat un conte. El Dani els hi ha explicat als Llops En Tito busca nas, de Guido Van Genechten, i la Rosa els hi ha explicat als Tigres Un llibre, de Hervé Tullet.

Finalment, han estat una estona mirant contes i llibres. Els hi encanten els llibres gegants!

Esperem que torneu aviat!

 16/03/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSSARRODONA

L’AUTOR ENS VISITA

Avui han vingut les classes de 5è A i B a la biblioteca de Mira-sol. Han pogut conèixer a l’Antoni Dalmases, escriptor de novel·la infantil i juvenil. Dalmases ha parlat una estona amb els alumnes que li han pogut fer preguntes.

Moltes gràcies a tots per venir, us esperem a les biblioteques.

 08/03/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSSARRODONA

Avui han vingut a visitar la biblioteca els alumnes de P4 de l’escola Ciutat d’Alba, la classe dels Dofins i la dels pingüins.

Els hi hem explicat com funciona la biblioteca, la normativa i el préstec. Després els hi hem explicat un conte. Als de la classe dels dofins han escoltat molt atents el conte Un llibre, d’Hervé Tullet. Els de la classe dels pingüins els hi ha agradat molt el conte de El monstre de colors, d’Anna Llenas.

Després han estat una estona mirant contes i llibres. Ens han dit que aquest eren molts xulos!

Esperem que torneu aviat!

 01/2016

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

En els darrers dies de gener hem tingut les primeres visites escolars de l’any a la biblioteca. Ens han vingut a visitar els alumnes de les dues classes de 2n de Primària de l’Escola Santa Isabel.

Els vam donar la benvinguda a la biblioteca i com que molts d’ells són usuaris habituals, els hi vam demanar la seva col·laboració per tal d’anar recordant amb l’ajut de suports visuals la normativa bàsica de la biblioteca.

La segona part de la visita va consistir en la lectura del conte Endrapallibres, juntament amb la protagonista de la història vam poder passar una bona estona tot assaborint i olorant un munt de llibres.

Després vam fer una menú literari ben suculent per portar a l’escola, en una activitat, en equips, per fomentar el treball en grup i fer la descoberta de diferents materials de la biblioteca.

Moltes gràcies per la vostra visita!!!!

 12/01/2016

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui han vingut a visitar-nos els alumnes de P3 de l’escola Turó de Can Mates, la classe de les bombolles i la classe dels globus.

Han estat molt atents escoltant que poden trobar a la biblioteca i els hi hem ensenyat llibres del Joan Miró. Després els hi hem explicat qui era Joan Miró i com pintava.

En relació amb els punts de Joan Miró, els hi hem explicat el conte Un llibre d’Hervé Tullet.

CONTE GLOBUS

I, finalment, hem anat a la sala polivalent a fer un collage.

Els dos collages, de les dues classes, estaran exposats a la biblioteca. Moltes gràcies per venir i per fer-nos uns quadres tan bonics!

RESULTAT

 30/11/2015

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

El dilluns 23 de novembre van visitar la Biblioteca Central Gabriel Ferrater les tres classes de 1r de Primària de l’Escola Avenç.

Tots 3 grups han estat molt atents a l’explicació de la normativa de la biblioteca i han fet preguntes molt interessants.

Hem escoltat el conte del Llop ha tornat! I junts hem descobert que les aparences enganyen i el llop no és tan ferotge com el pinten…

VISITA 1

A la biblioteca hem trobat molts contes de llops i hem compartit una bona estona de lectura.                   

VISITA 2

Us esperem a la biblioteca!!!

 20/11/2015

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

En aquests dies de novembre  han visitat la Biblioteca Volpelleres – Miquel Batllori els alumnes de 2n curs de l’escola L’Olivera.

El 19 de novembre va venir 2nA, un bon grup amb nom de Legos.

El 20 de novembre va venir 2nB, un fantàstic grup amb nom de Minions.

Molts d’aquests nens i nenes ja coneixen la biblioteca com usuaris perquè són veïns del barri. El primer que han fet dos grups ha estat visitar el Laboratori Tecnològic (Library Living Lab). Han vist una presentació sobre la biblioteca pública i hem repassat les coses que podem fer a la biblioteca i aquelles que no. També han vist de forma directa com funciona la impressora 3D. Els hi hem imprès peces de Lego i alguna figura de Minion,  que s’han emportat a l’escola.

visita 1

visita

visita 2

Han sentit la història d’el Pispallibres, que no té ningú que l’hi llegeixi i han ajudat al veïnat de Villa Llodriguera a fer-li una agenda de lectures. Hem exposat els llibres seleccionats per tots dos grups.

visita 3

Moltes gràcies per venir. Us hi esperem!

 13/11/2015

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

En aquests dies de novembre  han visitat la Biblioteca Volpelleres – Miquel Batllori els alumnes de 1r curs de l’escola L’Olivera.

El 12 de novembre va venir 1A, un encantador grup amb nom de Cavallets de Mar.

El 13 de novembre va venir 1B, un magnífic grup amb nom de Dofins.

El primer que han fet dos grups ha estat visitar el Laboratori Tecnològic (Library Living Lab). Han vist una presentació sobre la biblioteca pública i hem repassat les coses que podem fer a la biblioteca i aquelles que no. També han vist de forma directa com funciona la impressora 3D. Els hi hem imprès un cavallet de mar i un dofí, que s’han emportat a l’escola.

visita 2 visita

També han sentit la història d’el Pispallibres, que no té ningú que l’hi llegeixi i han ajudat al veïnat de Villa Llodriguera a fer-li una agenda de lectures. Hem exposat els llibres seleccionats per tots dos grups.

visita 3 visita 4 visita 5visita 6

Moltes gràcies per venir. Us hi esperem, com usuaris!

 06/11/2015

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

Els primers dies de novembre  han visitat la Biblioteca Volpelleres – Miquel Batllori els alumnes de 1r curs de l’escola Pins del Vallès.

El 5 de novembre va venir 1A, un meravellós grup amb nom de Castellers.

El 6 de novembre va venir 1B, un esplèndid grup amb nom de Diables.

visitavisita 2

Els Castellers i els Diables han sentit la història d’el Pispallibres, que no té ningú que l’hi llegeixi i han ajudat al veïnat de Villa Llodriguera a fer-li una agenda de lectures. Hem exposat els llibres seleccionats per tot el grup:

visita 3

Abans d’ajudar el Pispallibres, havien visitat el Laboratori Tecnològic (Library Living Lab) i han conegut les innovacions tecnològiques de la Biblioteca Miquel Batllori.

Mireu quantes coses han fet i han vist els alumnes de 1r de l’Escola Pins del Vallès!!

visita 4

Moltes gràcies per venir. Us hi esperem, com usuaris!

30/10/2015

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

L’última setmana d’octubre han visitat la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori els alumnes de 2n curs de l’escola Pins del Vallès.

El 29 d’octubre va venir 2B, un fantàstic grup amb nom de Dracs.

El 30 d’octubre va venir 2A, un magnífic grup amb nom d’Àligues.

VISITA 2 VISITA 1

Es tracta dels primers alumnes de St. Cugat que han visitat el Laboratori Tecnològic, o Library Living Lab, en visita comentada. Els hi hem explicat els dispositius tecnològics del laboratori i han vist de forma directa com funciona la impressora 3D. Tot seguit ens hem dirigit a l’auditori de la biblioteca a veure i posar en comú una presentació sobre el funcionament de la biblioteca pública i la seva normativa bàsica.

VISITA 3

A continuació, han anat l’Àrea Infantil de la biblioteca, on han conegut l’espai VOLP i el seu Fons Guineu. Els Dracs i les Àligues han sentit la història d’el Pispallibres, que no té ningú que l’hi llegeixi i han ajudat al veïnat de Villa Llodriguera a fer-li una agenda de lectures.

5555555555555555 VISITA 4

Moltes gràcies per venir. Us hi esperem, com usuaris!

26/10/2015

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

El dilluns 26 d’octubre ens van venir a visitar les dues classes de 3r Curs de Primària de l’Escola Santa Isabel.

Vam conèixer tots junts la normativa de la biblioteca i es van convertir en exploradors de la biblioteca.

VISITA

Ens ho vam passar d’allò més bé superant les proves de la gimcana!!!

VISITA 2

Sense cap mena de dubte els dos cursos van aconseguir per la seva classe el diploma de Súper Exploradors de biblioteques.

20/10/2015

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Durant aquest mes d’octubre, els alumnes i les alumnes de 1r d’ESO de l’IES Angeleta Ferrer han vingut a visitar la biblioteca.

El 6 d’octubre van venir el curs 1r A i 1r B.

El 13 d’octubre van visitar-nos 1r C i 1r D.

I El 20 d’octubre va venir 1r E.

visita escolar 003

Els hi vam explicar com funciona la biblioteca, la normativa, el préstec i com buscar un llibre. Després els hi vam donar una fitxa perquè busquessin tot tipus de documents per la biblioteca: novel·les, música, pel·lícules, revistes… Van trobar moltes coses remenant per les prestatgeries.

visita escolar 004

Esperem que torneu aviat!

19/10/2015

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

El dilluns 19 d’octubre han visitat la Biblioteca Central Gabriel Ferrater les dues classes de 4rt Curs de Primària de l’Escola Collserola.

Per un dia han sigut els ajudants del  Sr. Flanagan, un detectiu molt conegut a Sant Cugat.

FOTO 1

Tots els nens han descobert que les fonts d’informació de la biblioteca són indispensables per resoldre qualsevol cas d’investigació.

FOTO 2

Amb l’ajut de les tècniques de cerca que han aprés a la biblioteca, han pogut resoldre, amb èxit, el cas de l’assassinat del Marqués Ivan Ivanovich.

FOTO 4 FOTO 3

Amb una resolució del cas totalment inesperat!!!!

FOTO 5

Esperem tornar-vos a veure per la biblioteca Petits Detectius!!!!

05/10/2015

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

El dilluns 5 d’octubre han visitat la Biblioteca Central Gabriel Ferrater les dues classes de 2n Curs de Primària de l’Escola Collserola.

Ens ho hem passat molt bé tots junts amb el joc per conèixer la normativa de la biblioteca!!!

visita escolar 1

                           Classe dels Cocodrils. 2n B

Tot seguit, hem conegut a la protagonista del llibre Endrapallibres i hem descobert que té una gana de llop ferotge.

visites escolars 2

Després de saber què li passava a la nena endrapallibres l’hem ajudat a fer un menú deliciós!!!

visites escolars 3

Classe dels Esportistes. 2n A

I si us heu quedat amb més gana… us esperem a la biblioteca!!!

GRÀCIES, US ESPEREM EL CURS VINENT!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s