Visites 2016-2017

24/05/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Aquesta setmana han vingut a la biblioteca els alumnes de 2n de l’escola La Farga.

Els hem rebut a la sala infantil i s’han assegut per escoltar atentament la nostra xerrada. Els hi hem explicat que poden trobar a la biblioteca, com cercar-ho a les prestatgeries o al catàleg, què és el carnet, com funciona el préstec, etc. Ara ja són tots uns experts.

Després d’aixecar-nos a donar una volta per la sala i conèixer la biblioteca, els hi hem explicat el conte El segrest de la bibliotecària de Margaret Mahy. A partir d’aquesta història han fet l’activitat “Som llibres”, cada alumne s’ha penjat un cartolina amb una signatura i ha buscat el seu llibre i el seu lloc a les prestatgeries de la biblioteca.

Finalment, els hi hem deixat una estona per mirar llibres, llegir-los i xafardejar per la biblioteca.

Moltes gràcies per venir, esperem que torneu amb els vostres passaports de lectura i a llegir!

 

25/04/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Aquest matí a la biblioteca de Mira-sol hem tingut dues activitats.

Cap a les 10:30h han arribat els petits lectors de l’escola bressol El Niu, de la classe de P2. Han vingut a visitar la biblioteca i a mirar llibres. A més, una de les seves professores els hi ha explicat un conte a tots els nens i nenes, que han estat molt atents.

Una mica més tard, cap a les 11h, han vingut els alumnes de 6è de l’escola Ferran Clua a l’activitat L’autor ens visita. En aquesta ocasió han pogut conèixer l’escriptor, dibuixant i professor Enric Larreula, li han formulat algunes de les preguntes que portaven preparades i han pogut parlar amb ell una estona.

 

04/04/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui ens han visitat els nens i nenes de l’escola Turó de Can Mates. Han vingut al voltant de 50 alumnes de les dues classes de P4.

Després de saludar-nos, hem pujat tots junts a la sala infantil on els hi hem explicat cóm funciona la biblioteca: què poden trobar, què es poden emportar en préstec, que es pot fer i que no es pot fer a la biblioteca, etc. Després de conèixer una mica el fons i la normativa, la Loti i la Rosa els hi hem explicat un conte.

Finalment han tingut un temps per mirar contes i per llegir-los amb les seves professores.

Moltes gràcies per venir P4! Fins aviat!

29/03/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui ens han vingut a visitar els alumnes de 1r de l’escola Catalunya.

Els hi hem explicat la normativa i el funcionament de la biblioteca, que molts d’ells ja coneixien perquè són usuaris de les biblioteques de Sant Cugat, però els hi ha sorprès saber que també tenim còmics, revistes i pel·lícules i que s’ho poden emportar tot a casa! Ara ja saben que es poden endur fins a 15 llibres, ens han dit que vindran amb una bossa molt gran.

A la segona part de la visita els hi hem explicat el conte de Lluís Farré Endrapallibres i els hi hem proposat passar una estona assaborint i olorant alguns contes de la biblioteca. Després, han fet grups per escollir un menú literari de tres llibres per la nena Endrapallibres: un primer plat, un segon plat i un postre.

Finalment, els hi hem deixat una estona per mirar llibres la sala infantil.

000_0003

Moltes gràcies per venir, nous endrapallibres!

21/03/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Hem tornat a tenir visita escolar a la biblioteca de Mira-sol. En aquesta ocasió, han vingut els alumnes de P5 de l’escola Ciutat d’Alba.

Els hi hem ensenyat la sala infantil, quins llibres poden trobar i la resta del fons: pel·lícules, música, revistes, etc. Avui també han après què és el carnet, com funciona i tot el que poden fer a la biblioteca.

page

Després els hi hem explicat un conte, El punt de Peter H. Reynolds. Han estat molts atents i, quan ha acabat la història, han pogut mirar els contes i els llibres que han volgut.

img

Moltes gràcies per venir! Us esperem un altre dia!

14/03/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui han vingut dues classes de P4 de l’Escola Ciutat d’Alba a la biblioteca de Mira-sol.

Els hi hem explicat tot el que poden trobar a la biblioteca (llibres, còmics, revistes, DVDs CDs, etc.) i què poden fer amb el carnet.

A més, els hi hem explicat un conte. El Dani ha escollit el llibre En Tito Malabarista i la Rosa els hi ha ensenyat el de Quatre cantonades de no res, encara que molts ja el coneixien.

Després han tingut una estona per mirar contes i llibres de la biblioteca.

Moltes gràcies per venir! Esperem que torneu aviat.

07/03/2017

BIBLIOTECA MIRA-SOL MARTA PESSARRODONA

Avui ha visitat la biblioteca de Mira-sol el curs de P3 de l’escola Ciutat d’Alba. Han vingut la classe de les formigues i la classe de les tortugues.

Després de seure als coixins i a les cadires de la sala infantil, els hi hem ensenyat tots els tipus documents que poden trobar a la biblioteca: contes, llibres de coneixements, pel·lícules, música, etc. Ara també saben què és el carnet de la biblioteca i per a que serveix.

page

Seguidament els hi hem narrat un conte, en aquesta ocasió hem escollit Un llibre d’Herve Tullet.

page 2

Un cop acabada la història, han estat una estona mirant contes i llibres amb les professores i monitores.

Esperem que us hagi agradat la visita i que torneu aviat.

Gràcies per venir!

19/01/2017

BIBLIOTECA CENTRAL GABRIEL FERRATER

Avui ens ha visitat a la biblioteca Central Gabriel Ferrater l’escriptor valencià de literatura infantil i juvenil, Enric Lluch, autor de més de 100 obres dirigides totes al públic jove.

Els alumnes de Gerbert d’Orlach han pogut parlar amb ell i preguntar-li diverses qüestions.

14/10/2016

BIBLIOTECA VOLPELLERES MIQUEL BATLLORI

Aquest divendres 14 d’octubre  han visitat la Biblioteca Volpelleres – Miquel Batllori els alumnes de 1rB de l’escola L’Olivera amb el nom de grup dels Dofins.

Han visitat el Laboratori Tecnològic (Library Living Lab), on han vist una presentació sobre la biblioteca pública i on hem repassat aquelles coses que podem fer a la biblioteca i aquelles que no. També han vist de forma directa com funciona la impressora 3D. Els hi hem imprès un dofí, que s’han emportat a l’escola.

A l’Àrea Infantil han sentit la història d’el Pispallibres, que no té ningú que l’hi llegeixi i han ajudat al veïnat de Villa Llodriguera a fer-li una agenda de lectures. Hem exposat els llibres seleccionats per aquest grup tan eixerit.

ve3

ve6

Moltes gràcies per venir. Us hi esperem!

Anuncis