PEL. LÍCULES

Symphony no.9

Antonín Dvořák

classica_audio_225x318

La Sinfonía número 9 en Mi Menor, coneguda com Sinfonia del Nou Mon, és una de les obres més conegudes per Dvorák.  Es diu que el 1969 els astronautes dels Estats Units la van escoltar durant el seu viatge a la Lluna.

Els tres anys que Antonín Dvořák (1841-1904) va viure als Estats Units, on es va fer càrrec de la direcció del Conservatori de Nova York, van originar algunes de les seves partitures més conegudes.

La trobaràs a ebiblio.cat.

 

Benvinguts al nord

Dany Boon

bienvenidos-al-norte

Divertida, amable, emocionant, amb molt bones interpretacions. Una comèdia d’humor intel·ligent, on ens podem riure dels tòpics entre regions. Una bona manera de desconnectar i posar una bona estona.

També la trobaràs a ebiblio.

El desconocido del tercer piso

Boris Ingster

el-desconocido-del-tercer-piso
Aquest film de sèrie B és considerat per alguns autors la primera pel·lícula de cinema negre de la història. Es tracta del típic relat de fals culpable que ha de provar la seva innocència. En el seu breu metratge -64 minuts- trobem crítica social, bones actuacions -destacant el sempre inquietant Peter Lorre- i una esplèndida fotografia amb tints expressionistes (atenció especial al malson del protagonista).

També la trobaràs a ebiblio.

Divorcio a la italiana

Pietro Germi

divorcio-a-la-italiana-1558427374

Un aristòcrata s’enamora de la seva neboda i pren la determinació de matar la seva dona. Per tal de justificar l’assassinat, recorre a una argúcia legal inspirant-se en les lleis vigents a Itàlia, segons les quals es considerava com atenuant el fet que un marit matés la seva dona si ho feia perquè ella li havia estat infidel. Aquesta manera de procedir, en una època en la qual no era permès el divorci a Itàlia, va ser coneguda popularment com a divorci a la italiana, d’aquí el títol de la pel·lícula. Fernando accepta de bon grat que la dona es vegi amb un antic pretendent, és més, fa tots els possibles per facilitar-los els encontres tot fingint que no li importa gens.

Si voleu passar una bona estona gaudint de la vis còmica del gran Marcelo Mastroianni, no us perdeu aquesta pel·lícula. Es tracta d’una història divertida que, a més d’entretinguda, es convertí en una sàtira mordaç contra uns convencionalismes socials i unes lleis absurdes, les quals obligaven els individus a conviure, encara que no s’estimessin, units per matrimonis indissolubles.

També la trobaràs a ebiblio.

Muerte de un ciclista

Juan Antonio Bardem

muerte de un ciclista

Una dona i el seu amant atropellen accidentalment un ciclista i es donen a la fuga. A partir d’aleshores tots dos es veuran immersos en un torb de remordiments, de xantatges encoberts i d’interessos personals que els aniran distanciant fins abocar-los a la tragedia.

Aquest film planteja la situació en què es trobaven els individus atrapats en la teranyina de valors que imposà el franquisme, després de la guerra civil. També posa de manifest les diferents reaccions que poden tenir dues persones que s’estimen quan han de fer front a unes forces que els superen i que comporten, a més, la pèrdua d’allò que més desitgen.