NOVEL.LES

La bíblia valenciana

Rafael Tasis

rafa tasis

El comissari Jaume Vilagut ha d’investigar la mort d’un aristòcrata que aparentment s’ha suïcidat. Les pistes el conduiran a una trama que implicarà el món dels llibreters de vell i una bona colla d’excèntrics bibliòfils al voltant de l’únic exemplar existent de la cèlebre Bíblia Valenciana.

El trobaràs a ebiblio.cat.

 

El curiós incident del gos a mitjanit

Mark Haddon

curios incident

Una novel·la curiosa i entretinguda, que amb un ritme dinàmic manté al lector atrapat en el misteriós incident. Està narrada en primera persona pel protagonista, un noi autista. Aquest fet dota la història d’un punt de vista particular i original.

El trobaràs a ebiblio.cat.

 

Voluntat

Jeroen Olyslaegers

la voluntat

L’obra rememora la vida d’un personatge encalçat pels remordiments i ens trasllada a una Bèlgica ocupada per l’exèrcit alemany, una època en la qual la doble moral es convertí en un salconduit indispensable per poder sobreviure.

El trobaràs a ebiblio.cat

 

Córrer

Jean Echenoz

correr

Aquest llibre, no gira al voltant d’una figura extraordinària de l’esport, parla d’un home amb unes qualitats físiques extraordinàries, humà i proper. Amb fina i punyent ironia l’autor ens presenta la seva  biografia al llarg de la història de la República Txeca durant la Guerra freda. Repassa la trajectòria del protagonista des del seu anonimat fins a les seves fites, arrancant-nos, sovint, somriures còmplices davant les reaccions del personatge i empatia envers les seves dificultats.

El trobaràs a ebiblio.

 

Les vencedores

Laetitia Colombani

vencedores

Un relat vibrant i emotiu, basat en una història real que ens trasllada des del present a fa un segle. Igual que La Trena, el primer llibre de Laetitia, no podràs deixar de llegir un cop comencis.

El trobaràs a ebiblio.

 

La mitad de la noche

Mayra Montero

mitad de la noche

Una història entre Cuba i Sant Sebastià molt emotiva en la qual la recerca d’un ésser estimat es converteix en un al·lucinant viatge que no et deixarà indiferent.

El trobaràs a ebiblio.

 

La madre de Frankenstein

Almudena Grandes

madre frankenstein

Una novel·la molt entretinguda que et trasllada a la fosca i endarrerida època de l’Espanya dels anys 50, “nacionalcatòlica”.
En un escenari molt singular, el Manicomi de dones de Ciempozuelos.
T’atrapa des del primer moment. Val la pena.

El trobaràs a ebiblio.

 

Pica’t al cor

Amélie Nothomb
picat cor
La Marie, una noia de vint anys i extraordinària bellesa, sent com el seu futur salta pels aires en quedar-se embarassada. Quan neix la Diane, la Marie només pot estar gelosa d’aquell nadó que li ha robat el protagonisme.
Així comença aquesta novel·la, protagonitzada per dones,  que parla de la gelosia, l’enveja professional, l’orgull i el dolor que poden causar les relacions humanes. Fidel al seu estil breu i directe, Amelie Nothomb ens introdueix en un univers tan mancat d’afecte, que ens acaba captivant.
També el trobaràs a ebiblio.

El nom del vent

Patrick Rothfuss

recomanació 1

En una fonda en terra de ningú, un home es disposa a fer el relat de la seva vida per primera vegada. La veritable història que només ell coneix, una història que els rumors, les conjectures i els contes de taverna han anat deformant al llarg del temps fins a convertir-lo en un personatge llegendari al qual tothom creu ja mort: en Kvothe… músic captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.

És una novel·la genial que no et deixarà indiferent, plena d’aventures que t’encantaran.

També la trobaràs a ebiblio.

 

El temor de un hombre sabio

Patrick Rothfuss

recomanacio 2

El temor d’un home savi comença on va acabar El nom del vent: a la universitat. D’on després Kvothe es veurà en l’obligació de partir darrere del nom del vent, darrere de l’aventura, darrere d’aquelles històries que hi ha als llibres o que s’expliquen a la vora d’una foguera o en una taberna, darrere de l’antiga ordre dels cavallers Amyr, i per damunt de tot, darrere dels Chandrian.

Una molt bona continuació de la primera part.

També la trobaràs a ebiblio.