4 escriptores africanes

Chimamanda Ngozi Adichie és una de les escriptores africanes més famoses; ha publicat quatre novel·les, totes premiades a Estats Units, i diversos assaigs. Tal com explica ella, el que li impulsa a escriure és el fet que no està disposada a que la història del seu món es narri des de l’altre costat de l’oceà, mal explicada, distorsionada i plena de prejudicis. Així és com Adichie ha obert la porta a altres veus del continent. Us recomanem 4 escriptores africanes que venen trepitjant fort.


Lejos de Ghana de Taiye Selasi. Kweku Sai, reputat cirurgià ghanès, mor de sobte a casa seva a Accra. El seu funeral, on es reunirà la família que ara viu separada, farà ressorgir ferides del passat. 

Tornar a casa de Yaa Gyasi. Filles d’una mateixa mare i de pares membres de dues ètnies diferents, l’Effia i l’Esi són dues germanes de sang que mai no s’arribaran a conèixer. A una l’obliguen a casar-se amb un governador anglès, l’altra és capturada i traslladada com a esclava al sud dels Estats Units.

Necesitamos nombres nuevos de NoViolet Bulawayo. Darling viu a Paraíso, un barri de barraques on passa la seva infància feliçment, fins que la policia destrueix les seves cases, tanquen les escoles i els seus pares han de marxar a l’estranger a realitzar els treballs més denigrants per sobreviure.

Una dolça cançó de Leïla Slimani. Després d’uns anys retirada per cuidar els seus dos nens, Myriam comença a cercar mainadera per poder tornar a treballar. Troba a Louise, que conquereix ràpidament l’estima dels nens i passa a ocupar, a poc a poc, un lloc central a la llar. Però tot acabarà de manera tràgica. 


+  una novel·la gràfica

Aya de Yopougon de Marguerite Abouet i Clément Oubrerie. Aya, Adjoua i Bintou són tres amigues del barri de Yopougon, a Costa de Marfil. Són joves i guapes i tenen ganes de fer coses: ballar, sortir amb nois i estudiar. L’únic que volen és viure la seva vida i això ja és molt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s