5 autors russos actuals

Foto de cottonbro

La literatura russa sempre ha gaudit d’un gran prestigi, però des de la Rússia dels germans Karamazov i d’Anna Karenina ha plogut molt. Avui deixem enrere la revolució bolxevic, la guerra mundial, la guerra freda i la perestroika i ens apropem a l’actualitat, als temps del govern Putin, per presentar-vos cinc escriptors/es russos actuals que val la pena seguir.

Zuleijá abre los ojos

de Guzel Yájina. Escriptora i guionista russa, d’ètnia tàrtara, guanyadora del premi Big Book (el premi Booker rus) l’any 2015.

Patologías

de Zajar Prilepin. Periodista i novel·lista, va ser militar i membre de diversos moviments polítics. Els seus relats giren al voltant de temes socials i polítics.

Tienes que mirar

de Anna Starobinets. Forma part d’una nova generació d’escriptors en ciència ficció i és coneguda com la Stephen King russa, però en la seva última novel·la va abordar un tema molt més intimista i personal, l’avortament.

La vida de los insectos

de Víktor Pelevin. Novel·lista i guionista, convertit al budisme, escriu textos postmoderns que s’apropen a la ciència ficció.  

Sóniechka

de Liudmila Ulitskaya. Lloada per la crítica i guanyadora de diversos premis, tant nacionals com internacionals, els seus llibres tracten temes com la tolerància religiosa, el gènere o la família.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s