Viure a l’escola

Ben aviat començarà el curs escolar i els alumnes tornaran a les aules després de l’estiu.  La vida dels estudiants ve marcada per l’inici i el fi de les classes, sobretot la dels que estan internats en els centres educatius on viuen la major part de l’any. Us presentem quatre novel·les al voltant de la vida escolar d’aquestes institucions, protagonitzades per alumnes adolescents.

  • Els feliços anys del càstig de Fleur Jaeggy. Bauster Institut és un internat femení d’Appenzell a Suïssa amb un ambient retrograda que fa que es respiri una atmosfera de captiveri.
  • El vigilant en el camp de sègol de J.D. Salinger. Expulsat d’un internat de Pencey, el protagonista torna a Nova York on viu la seva família, que no sap que està a la cuitat. Descobriren un adolescent perdut i ple de malestar.
  • Las poseídas de Betina González. Quan Felisa entra a un internat de Buenos Aires, acabada d’arribar de Londres, López no tarda en fer-se amiga seva, però, poc a poc, anirà descobrint  els motius del seu comportament excèntric i, fins i tot, suïcida.
  • Cuatro por cuatro de Sara Mesa. Un grup de noies que s’han fugat d’una escola, han estat atrapades i retornades a la institució, allà viuran un cercle d’opressió, aïllament i por a l’exterior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s