5 escriptors grecs

Foto de Jimmy Teoh

La cultura grega és una cultura mediterrània amb nexes amb la nostra història i la nostra llengua. Malgrat aquesta connexió, a excepció dels grans poetes clàssics, hi ha pocs escriptors grecs actuals coneguts (i publicats) a Catalunya. Us presentem les obres de cinc autors/es d’èxit a Grècia, des de la novel·la policíaca de Márkaris a la més social de Rhea Galanaki.

  • El asedio de Troya de Theodor Kallifatides. Quan els nazis comencem a bombardejar un poble grec, una mestra decideix portar els seus alumnes a refugiar-se a una cova. Allà els hi explica una altra guerra, la del setge dels grecs a Troià, amb la intenció d’ajudar-los a aguantar l’horror.
  • Qué queda de la noche d’Ersi Sotiropoulos. Durant tres dies seguim a Cavafis per Paris, abans que es converteixi en el gran poeta que va ser. Enfonsat en una crisis existencial, incomprès i turmentat per la seva homosexualitat, haurà de decidir quin camí prendre.
  • Helena o Nadie de Rhea Galanaki. Helena, una noia grega del segle XIX, creua el Mediterrani per anar a Itàlia a estudiar pintura. Una vegada allà es transformarà en un noi, de nom Nadie.
  • Amb l’aigua fins el coll de Petros Markaris. Estiu 2010. El comissari Kharitos rep la notícia de l’assassinat de Nikitas Zisimópulos, antic director del Banc Central, degollat amb una espasa. El macabre homicidi coincideix amb la campanya que algú, sota l’empara de l’anonimat, ha emprès contra els bancs en una Grècia en bancarrota. 
  • Loxandra de María Iordanidu. Loxandra viu a la Constantinoble de finals del segle XIX, és una dona de caràcter que dirigeix la seva vida i és l’ànima de la seva família.

També us recomanem…

  • Antologia del cuento griego selecció i traducció de Natividad Gálvez. Un recull de contes d’escriptors grecs per conèixer els noms més importants de la literatura grega contemporània. 35 narracions d’autors com Emmanuil Roidis, Alexandros Papadiamandis, Petros Pikrós, Antonis Samarakis, Kostas Taktsís, Dimitris Nolas i Sirana Sateli.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s