10 anys del 15M

Aquest dissabte el moviment del 15M complirà 10 anys. Després d’una manifestació convocada per diferents col·lectius, el 15 de maig del 2011 diversos grups de persones van decidir acampar a les places d’algunes ciutats d’Espanya. Mentre el món estava vivint revoltes pacífiques com la primavera àrab o el moviment Occupy, aquí els ciutadans es mobilitzaven per demanar una democràcia més participativa. Des de les places van sortir moltes veus i moltes reivindicacions. Hem fet una selecció de llibres que recullen l’ideari d’aquell moviment en concret i de la desobediència civil en general.

  • Les veus de les places d’Arcadi Oliveres i altres autors. Una compilació dels discursos d’alguns dels participants del moviment a Catalunya, com Arcadi Oliveres o David Fernàndez.
  • Reacciona de José Luis Sampedro i altres autors. Alguns activistes com José Luis Sampedro ens donen 10 motius per actuar i buscar solucions.
  • Diguem prou! Indignació i respostes a un sistema malalt d’Arcadi Oliveres. L’autor assegurava que les retallades i altres mesures no salvarien una economia basada en la injustícia social, calia un canvi important.
  • Un altre món d’Arcadi Oliveres. Un discurs crític i pedagògic que defensa que un altre món no només és possible sinó que és necessari, sobretot davant les injustícies i la degradació ambiental.
  • ¡Indignaos! Un alegato contra la indiferencia y a favor de la insurrección pacífica de Stéphane Hessel. Diplomàtic, antic membre de la resistència francesa, supervivent d’un camp de concentració i membre del comitè que va redactar la Declaració Universal dels Drets Humans, Hessel fa una crida a la insurrecció davant els problemes del món.
  • Desobedecer. Pequeño manual de Xavier Renou. Més que un manual que ens dóna la fórmula de l’èxit, Renou ens proposa una sèrie de tècniques i qüestions al voltant de la desobediència civil.
  • Desobediencia. Antología de ensayos políticos d’Henry D. Thoreau. Una compilació de textos polítics de l’autor, que no formen un sistema polític sinó una proposta de forma de vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s