No mares


Foto d’Element5 Digital 

El passat 2 de maig es va celebrar el dia de la mare, un dia per fer-les un homenatge. Però més enllà de la celebració d’aquest dia familiar, en relació a la maternitat hi ha algunes qüestions complicades i alguns temes que encara són polèmics: dones que no poden ser mares, dones que no volen ser-ho o les dificultats en que es troben les dones abans i després de tenir fills, entre d’altres. Us presentem llibres que ens parlen de la no maternitat des d’una perspectiva tan social com personal.

🔹 El arte de no desesperar cuando no estás esperando de Belle Boggs. Un relat sobre la pressió i la frustració de no poder concebre un fill que es converteix en un anàlisi sobre la idea errònia que la fertilitat és natural, saludable i normal i, per tant, el contrari és estrany. Parlar de la infertilitat com un fet també natural ens ajudarà a comprendre els diversos camins per construir una família.

🔹 El vientre vacío de Noemí López Trujillo. Potser els nens no venen amb un pa sota el braç… L’autora ens parla de com s’està ajornant la maternitat i de com aquest fet té a veure, en molts casos, amb la precarietat. La falta de feina, d’ingressos suficients, d’estabilitat, la por a tenir fills o a no poder tenir-los mai. El retrat actual d’una generació de dones.

🔹 No madres de María Fernández-Miranda. L’autora comença recopilant informació de perquè algunes dones, tant avui dia com a altres èpoques, van decidir no ser mares i els seus motius. A partir d’aquí fa una anàlisis de les diverses raons per les quals les dones decideixen o no tenir fills i, així, pren consciència dels tòpics que envolten la maternitat i la idea que aquesta és el destí de les dones. El llibre es convertirà en una defensa de la lliure elecció.

🔹 Maternidad de Sheila Heti. Un relat personal de l’autora que arriba als quaranta sense tenir fills. Mentre les seves amigues li pregunten quan serà mare, ella es planteja si vol ser-ho o no. Una reflexió sobre que es guanya i que es perd amb la maternitat, valorant tots els factors.

🔹 La mujer y la madre d’Elisabeth Badinter. Un llibre polèmic que trenca els tabús i parla sobre la maternitat com una nova forma de sotmetre la dona. Vivim en una societat que assenyala tant a la dona que fa tot el possible per a ser mare, com a la que ho rebutja. L’autora ens parla dels problemes de fertilitat, de dades estadístiques, de la llibertat d’elecció, de les normes culturals i, finalment, es planteja quantes dones van decidir ser mares realment per vocació.

🔹 Madres arrepentidas d’Orna Donath. L’autora descriu les expectatives socials que es tenen sobre les dones, tan sobre les que són mares com les que no, i destapa les fal·làcies socials que amaga la maternitat. Un llibre que vol donar veu a les mares penedides, que expliquen diversos camins que les van portar a prendre aquesta decisió en el passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s