Novel·les sobre pandèmies

Són molts els escriptors que han tractat el tema de les pandèmies a les seves novel·les, tant a nivell històric, prenent com escenari la pesta o el colera, com a nivell fictici, sobretot en el gènere de la ciència-ficció i els relats apocalíptics. Els autors clàssics i reconeguts no són una excepció, Mary Shelley, Jack London o, fins i tot, Ken Follett han escrit històries sobre el món assolat per alguna malaltia. Us presentem sis llibres d’escriptors coneguts sobre pandèmies i pestes:

  • La pesta d’Albert Camus. L’aïllament d’una ciutat a causa de la pesta posa de manifest el millor i el pitjor dels seus ciutadans.
  • La peste escarlata de Jack London. És l’any 2072 i una gran epidèmia ha acabat amb gran part de l’espècie humana, els pocs supervivents són éssers salvatges i primitius.
  • Némesis de Philip Roth. Una epidèmia de la polio en plena Guerra Mundial està afectant a la ciutat de Newark i amenaça amb deixar els nens i nenes mutilats per sempre.
  • El último hombre de Mary Shelley. És l’any 2073, el món ha estat arrasat per una estranya epidèmia i sembla que només queda un supervivent.
  • En el blanc de Ken Follett. Quan uns lladres roben una droga antiviral d’un laboratori, sembla que els equips de seguretat i la direcció ho han resolt i ho han controlat, però tot dóna un gir inesperat al cap d’uns dies, la Nit de Nadal.
  • Diario de la peste de Daniel Defoe. Un relat autobiogràfic, dramàtic i esglaiador, sobre la pesta que va patir la població de Londres l’any 1664.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s