Premi Barcino 2020

Els escriptors Enric Calpena i Care Santos, junt amb els periodistes Sergi Doria, Óscar López i Félix Riera formen part del jurat que ha otorgat a Eduardo Mendoza el premi Barcino de Novel·la Històrica, un guardó que vol valoritzar als autors que cultiven aquest gènere. Segons el jurat, s’ha escollit l’obra narrativa de Mendoza per la seva vinculació amb Barcelona, ja que sovint les seves històries han estat ambientades en la ciutat.

L’escriptor, guanyador del Premio Planeta (2010) i del Premio Cervantes (2016), actualment resideix a Nova York, però va nèixer a Barcelona l’any 1943. Us presentem algunes de les obres de Mendoza que ens apropem a la seva ciutat natal.

  1. La verdad sobre el caso Savolta (1975). La seva primera novel·la està situada a la Barcelona de la Primera Guerra Mundial quan, durant uns violents conflictes laborals, és assassinat l’industrial català Savolta.
  2. El misterio de la cripta embrujada (1978). Barcelona. Transició espanyola. Un detectiu investiga el cas de la desaparició d’una nena d’un internat de monges.
  3. La ciudad de los prodigios (1986). La trama transcorre entre les dues Exposicions Universals de 1888 i 1929, els anys durant els quals Onofre Bouvila, un jove campesí anarquista acabat d’arribar a la ciutat, es farà ric i poderós.
  4. Sin noticias de Gurb (1991). Durant tretze dies un alienigena busca el seu amic Gurg, que va aterrar a Barcelona per una missió de reconeixement.
  5. El negociado del yin y el yang (2010). Segona part d’El rey recibe, en la qual el protagonista torna a Barcelona durant els últims anys de la dictadura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s