Viatges per Àsia

agriculture-asia-countryside-cropland-235731

Seguim el nostre viatge arreu del món a través de la literatura. Aquesta setmana volem cap a Àsia i ens mourem a través del continent en tren, en vaixell i fins i tot en bici. De la mà de grans viatgers, de coneguts escriptors i de periodistes coneixerem els seus racons i la seva gent.

  • Tren fantasma a la estrella de oriente de Paul Theroux. El famós escriptor de novel·les de viatges ha recorregut el món en tren. Aquest cop anirà de Turquia fins la Índia, repetint l’aventura que va fer treinta anys abans.
  • Els àrabs del mar de Jordi Esteva. Impulsat per l’anhel infantil de trobar els àrabs del mar, els navegants simbolitzats per Simbad, el barcelonès Jordi Esteva  viatjà d’Aràbia a la costa del Sudan.
  • A la Xina amb bicicleta de Gabriel Pernau. L’any 1996 Gabriel Pernau inicià la ruta de la seda en bicicleta, va anar per la seva variant menys freqüentada, des d’Estambul fins a entrar a la Xina i arribar a Pekin.
  • El olor de la India de Pier Paolo Passolini. L’escriptor poeta i director de cinema italià ens apropa a la Índia i ens mostra el seu encant però també la seva complicada existència.
  • Un elefante casi nunca vive solo de Marie-Thérèse Schins. Schins és una nena que viatja amb el seu pare periodista. Gràcies a ell pot conèixer al món i ens l’explica amb els seu ulls de nena.

 

Deixa un comentari