Infermeres i Llevadores

infermera

El 2020 va ser declarat com l’Any de les Infermeres i Llevadores. Durant la pandèmia, cada vespre sortíem als balcons a aplaudir els sanitaris, els treballadors i treballadores de la Sanitat que estaven doblant torns per atendre i cuidar a tots els malalts. Els fem un petit homenatge a totes i tots amb aquestes novel·les on ells són els protagonistes:

  • L’hospital dels pobres de Tània Juste. A finals del s. XIX, un grup de metges, infermeres i dones pioneres creen un hospital per als pobres.
  • Diario de una enfermera d’Eligio R. Montero. Les Dames Infermeres, un grup de dones aristòcrates, marxen cap al sud d’Àfrica per tenir cura dels soldats, però el que trobaran allà no és el que esperaven.
  • De la mano de Christie Watson. De la mà d’una infermera coneixerem el seu dia a dia: les rondes, les guàrdies i els seus pacients.
  • Sèrum d’una nit d’estiu d’Héctor Castiñeira. Enfermera saturada ens explica un munt d’anècdotes de l’hospital on treballa, sempre amb un toc d’humor.
  • La casa de la luna d’Ami McKay. Com una noia, aprenent de llevadora, comença a conèixer el món dels embarassos, dels parts i dels remeis que utilitzaven a principis del segle XX.
  • La comadrona de Katja Kettu. La historia d’una llevadora durant la Segona Guerra Mundial a través de la qual descobrim la vida i el patiment de moltes persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s