La importància del silenci

silenci foto portada

A la biblioteca venim a buscar llibres, pel·lícules, revistes… però de vegades també busquem silenci. El món actual és sorollós i ens manquen espais de silenci. Vivint rodejats de sons a casa, al treball, al carrer, etc. Vivint exposats al xivarri i, quan es converteix en un fet constant, és una font d’estres i de problemes de salut. El silenci, pel contrari, ens ajuda a aplacar la ment i a pensar millor.

Us recomanem 5 llibres sobre el silenci, la seva cerca i els seus beneficis:

  • El silenci en temps de soroll d’Erling Kagge. A partir de les seves experiències com a explorador, com a pare i com a viatger, l’autor fa una reflexió sobre el tema del silenci, la seva necessitat i la seva força per desafiar alguns del mals dels nostres temps.
  • Biografía del silencio de Pablo d’Ors. Escriptor i sacerdot, d’Ors planteja la meditació com un mètode per trobar-se amb el silenci i ens mostra, a través de la seva experiència, com assolir-lo.
  • El silencio de David Le Breton. El prestigiós antropòleg fa una reflexió sobre el silenci i la manca d’aquest, analitzant la saturació comunicativa en la qual vivint on s’elimina la falta de sons.
  • La magia del silencio de Kankyo Tannier. Una monja budista que viu a una cabanya als boscos francesos recull diferents maneres de gaudir i exercitar el silenci quan l’entorn no acompanya.
  • 501 llocs de silenci que has de conèixer abans de morir de Cecília Lorenzo Gibert. És una invitació a deixar el rellotge a casa i dedicar-se en cos i ànima a viure el present. Catalunya és rica en racons que conviden a seure, reposar i oblidar els neguits quotidians.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s