La meva mare

mares fotosEl passat 5 de maig es va celebrar el Dia de la Mare i tots els comerços ho anunciaven per vendre els seus productes. Tot i així, hi ha un anunci del qual ha parlat tothom, el dels grans magatzems El Corte Inglés i la seva frase: 97% entrega; 3% egoisme; 0% queixes: 100% mare. Una publicitat que ha estat molt lluny d’haver connectat amb les mares d’avui i que ha estat acusada de masclista. Però, què és ser mare? Una qüestió de la que es parla molt actualment i de la que moltes dones (i homes) han donat el seu parer. Nosaltres hem escollit algunes novel·les autobiogràfiques sobre mares, escrites des de la perspectiva de les filles o dels fills. Autors i autores que parlen de les seves mares reals i de la relació entre mares i fills.

  • Tu no ets una mare com les altres d’Angelika Schrobsdorff. Else era una dona inconformista, alliberada dels prejudicis del seu temps. Tindrà tres fills de tres pares diferents, fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés.
  • De parte de la princesa muerta de Kenizé Mourad. La princesa Selma, nascuda a Estambul, haurà de fugir del país després de la caiguda de l’imperi otomana. A partir d’aquí viurà al Liban, la Índia i finalment a Paris, on naixerà la seva filla.
  • Mamá de Jorge Fernández Díaz. Una camperola espanyola envia la seva filla de 15 anys a Argentina als anys 50. Vol treure-la de la misèria i li promet que aviat tota la família li seguirà. Però alguna cosa no surt bé i es queda sola a un país desconegut. Una història d’immigració que podia ser la de moltes altres persones.
  • La hija de la amante d’A.M. Homes. Quan tenia 30 anys, els pares biològics de l’escriptora van establir contacte amb ella, després d’això aconsegueix reconstruir la història de la vida de les dues famílies, l’adoptiva i la biològica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s