Altres mirades

lenguaje-de-signosWonder i Super Sorda són alguns dels llibres que han tingut més èxit entre els nens i joves en aquests últims anys. La saga Wonder narra la vida d’un noi de 10 anys amb una rara malformació facial. Els còmics de Super Sorda ens expliquen les aventures d’una nena que s’ha quedat sorda a causa d’una malaltia. Dos exemples de com tractar certs temes allunyant-se de la tristesa i de la compassió, amb un to més divertit. Avui us recomanem quatre llibres que parlen de discapacitats i de diversitat des de la perspectiva dels seus protagonistes, nens i joves que veuen el món amb una altra mirada.

 

 

  • El cristal con que se mira d’Alicia Molina. Emilia té problemes d’audició i, contínuament, s’aïlla en el seu món de silenci, però també vol ajudar els seus amics, Andrea i Diego, que ara tenen problemes familiars.
  • Nata y chocolate d’Alicia Molina. Sonia és una noia callada i solitària, els seus companys es fiquen amb ella perquè és albina. Però tot canviarà quan arriba una nova professora.
  • L’imprevist cas del noi a la peixera de Lisa Thompson. Matthew és un noi de 12 anys amb un trastorn obsessiu compulsiu, el seu pànic als gèrmens l’obliga a viure tancat a la seva habitació. Però ara ha desaparegut un noi del veïnat i ell pot haver vist un fet important pel cas. Sortirà de la seva habitació per resoldre el misteri?
  • El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon. Christhoper Boone té 15 anys, coneix les capitals de tots els països del món, pot explicar la teoria de la relativitat i recitar els números prims fins al 7507, però li costa relacionar-se amb altres humans i, a més, mai ha anat sol més enllà de la tenda de la cantonada. Tot i així, quan apareix ferit el gos de la veïna, Christopher es decideix a buscar el culpable.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s