Lectures trans

transTrans és un terme que inclou diferents persones: transgèneres, transsexuals i transvestit. Trangènere és una persona que sent que pertany a un gènere diferent de l’assignat en néixer. Transexual és qui ja ha finalitzat la transició a l’altre gènere. Transvestit es basa en l’acte de posar-se roba i accessoris que socialment estan associats a un altre gènere; a diferència del transgènere, el travestisme pot ser un acte temporal.

A la biblioteca trobareu diverses lectures sobre trans, sobre les seves vides i la lluita pels seus drets.

Novel.les trans

  • Clàssiques: Orlando de Virginia Woolf, escrita l’any 1928 narra les peripècies d’un aristòcrata anglès que va viatjant per la història des del s. XVI fins al XX i que es converteix en dona durant el regnat de Carles II.
  • Segle XX, les primeres lluites: La chica danesa de David Ebershoff, la història de Lili Elbe, una de les primeres sotmetre’s a una operació de canvi de gènere.
  • Juvenils: El arte de ser normal de Lisa Williamson i George d’Alex Gino, relats de nenes que han nascut amb un cos de nen i del seu camí d’acceptació personal i social

 

Lectures trans

  • Historia de lo trans de Susan Stryker: l’activista i teòrica transsexual Susan Stryker ens explica la història d’aquest moviment, les lluites que s’han dut a terme i les persones que les van protagonitzar.
  • Memorias trans de Pierrot: l’actor i showman Pierrot recull el testimoni de homes i dones artistes i de la seva lluita contra la discriminació, recopilant entrevistes i material gràfic de moments claus de la seva vida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s