Sóc jove, sóc lector

manifiesto rojoEl mes de març de l’any passat es va començar a reunir un grup de joves al setè pis de la biblioteca de Vasconcelos (Mèxic), així va formar-se el Cercle de Joves Lectors de la biblioteca, en el qual participaven nois i noies d’entre 15 i 25 anys. Es reunien els dissabtes per parlar de qui eren com a lectors, de les seves lectures i d’altres temes al voltant del fet de ser jove i de llegir. Va ser en aquestes trobades on va sorgir la iniciativa de fer un manifest amb les idees i reivindicacions que anaven apareixent durant les seves tertúlies.

“En lo que se refiere a libros, si prestamos atención a lo que hoy en día se considera literatura juvenil, mientras más leemos y nos enteramos de nuevas lecturas, más nos damos cuenta de los estrechos límites con que se pretende escribir para nosotros, se crean modelos que se convierten en lo que el resto del mundo cree que realmente, o únicamente, nos interesa.”

El manifest va ser escrit, després d’un llarg procés de discussió i consens, per Alejandro Flores Ramírez, de 19 anys, i dissenyat i editat per altres companys del grup de joves. A més de les seves reivindicacions, també s’inclouen les lectures dialogades per aquest grup durant les sessions de dissabtes.

Llegeix el manifest complet.

manifiestorojo-3-662x1024

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s