Dali, l’escriptor

el-salvador-dali-889515_960_720Segur que tots coneixeu a Salvador Dalí, però potser alguns de vosaltres desconeixíeu la seva faceta d’escriptor. L’escriptura i la paraula també van tenir un lloc important en la trajectòria de l’artista, tant és així que va arribar a publicar diversos llibres durant la seva vida. Dalí es va aventurar en el gènere de la narrativa i la poesia, a més d’escriure alguns assaigs sobre art.

Un dels seus primers escrits va ser el seu Diari, editat per Edicions 62 l’any 1994, el qual va realitzar quan tenia només 15 anys. Si volem apropar-nos a la seva obra autobiogràfica, trobarem diversos llibres amb els quals assolirem una visió més completa de la imatge que tenia l’artista de sí mateix, com per exemple, Vida secreta de Salvador Dalí, un dels seus millors treballs escrits; Diario de un genio o Carta abierta a Salvador Dalí.

Dins del gènere de la narrativa, destacaríem la seva única novel·la Rostros ocultos, publicada al 1944 a Nova York i censurada a l’Estat espanyol per la dictadura franquista.

Pel que fa a la poesia i l’assaig, l’editorial Quaderns Crema va recollir la seva obra literària en català a L’alliberament dels dits, que conté poemes, prosa poètica i petits relats, a més d’assaigs sobre pintura (publicats a revistes i diaris catalans durant els anys 20 i 30).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s