Llibres que mantenen l’ordre

penjat foto vacances i recordsMarie Kondo, consultora d’organització japonesa, és l’autora de La màgia de l’ordre, del qual s’han venut més de 2 milions d’exemplars a Japó i més de 300.000 a Estats Units. El llibre també ha sigut un dels supervendes al nostre país, ha estat traduït a més de 24 llengües i publicat a 33 països.

Marie Kondo explica el seu mètode per mantenir l’ordre, un mètode fàcil que, segons ella, transformarà casa teva i també la teva vida. Quan endreces la casa, també endreces els teus assumptes i el teu passat. El resultat d’això és que pots veure més clarament que necessites i que no.

A part del llibre de Marie Kondo, a la biblioteca trobaràs d’altres que t’ajudaran en la tasca d’endreçar i de mantenir la casa ordenada.

Minimalistes

Alguns defensen la idea que per viure millor i ser més feliç ens hem de desfer d’algunes coses. Francine Jay dóna alguns trucs per organitzar la casa a Menos es más,  l’autora afirma que desfer-te de coses que no necessites et farà més feliç. Un altre japonès, Hideko Yamashita, també defensa la idea que si ens quedem només amb l’essencial tindrem una vida més senzilla i més serena, ens ho explica al seu llibre Dan-sha-ri : ordena la teva vida.

Ideas prácticas

Altres autors no prometen la felicitat, però sí que ens donen idees pràctiques per organitzar la nostre llar, com Teresa Petit a Una casa ordenadao Cristina Paredes que dedica el llibre Ordenar y guardar a explicar-nos trucs per mantenir tot al seu lloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s