Migracions

migraciones72Hi ha molts motius per emigrar, però la majoria de les persones que abandonen el seu país fugen de la pobresa o de la violència, en alguns casos d’ambdues alhora. La diferència nord/sud i les migracions han estat la temàtica central de diverses pel·lícules, algunes de les quals han impactat al públic pel seu realisme i la seva honestedat. Us recomanen 5 pel·lícules sobre migracions, que ens aproparan a la realitat que viuen moltes persones d’origen africà i sud-americà.

14 kilòmetres és la distancia entre Àfrica i Europa a traves de l’Estret de Gibraltar. Els tres personatges d’aquesta pel·lícula faran un perillós viatge a través del continent africà, creuant al desert per poder arribar al punt final: recórrer aquests 14 kilòmetres per mar i arribar a Europa

Moussa és un jove de Burkina Faso que viu a una aldea amb els seus pares, la seva dona i el seu fill. Decideix emigrar a Europa, degut a la llarga sèquia que està enfrontant el seu poble. Empren un viatge, similar al de 14 kilometros, en el qual haurà de plantar cara a situacions extremes que faran trontollar els seus principis.

Sayra, una adolescent hondurenya es reuneix amb el seu pare per anar a Estats Units. A partir de la regió de Chiapas, viatjaran en el sostre d’un vagó de trens, exposats no només a les inclemències del temps i la fam, sinó també una gran violència.

A la platja de Rota, Cadis, han aparegut els cadàvers d’uns joves marroquins que creuaven l’estret en pàtera. Martí, un empresari funerari, li proposa a la germana d’un d’aquests joves repatriar el cos en furgoneta, per reduir els costos. A partir d’aquí, emprendran un viatge que canviarà la vida de Martí.

Zouina arriba a França des de la seva Algèria natal, per viure amb el seu marit, el qual portar 10 anys treballant allà. Zouina Intenta adaptar-se a la seva nova vida, tot i l’agressivitat dels seus veïns i els retrets del seu marit que la vol mantenir tancada a casa. Un dia s’assabenta que una altra família algerina viu al mateix poble, per això decideix trobar-la com sigui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s