Entendre l’art

klimt_-_der_kussEl fet d’apreciar l’art va més enllà del fet de mirar i sentir, és també descodificar, analitzar, comparar, contextualitzar i emetre un judici. Encara que no ens agradi una obra d’art, podem valorar les qualitats, però dependrà en gran part de la nostra experiència estètica i artística, dels nostres coneixements. Per això us proposem alguns llibres que us ajudaran a entendre una mica millor l’art de la pintura.

Cómo mirar un cuadro de Susan Woodford. Ens introdueix en els conceptes del contingut, la forma, la temàtica, l’estructura, el color i l’espai com a diferents mètodes pe mirar i entendre un quadre. A través d’algunes obres de diferents períodes i procedència ens proporciona les claus per interpretar l’art en el seu context.

mirar-un-cuadro-1

Cómo mirar un cuadro de Françoise Barbe-Gall. Ens presenta una visió més personal de cada obra, però també aportant dades útils sobre la seva època, l’estil i les tècniques del pintor.
como-mirar-un-cuadro-2

Apreciar el arte. Entender, interpretar y disfrutar de las obras de Diana Newall. Ens ofereix els principals elements per entendre un quadre, les teories i idees que hi ha darrera dels moviments més significatius de la història de l’art, centrant-se en 200 obres que van des de l’art clàssic fins el contemporani.
apreciar

Los Secretos de las obras de arte de Rose-Marie y Rainer Hagen. Ens convida a observar amb minuciositat les obres que creiem conèixer bé, amb el mínim detall i amb tot el simbolisme que s’hi pot trobar, per poder veure les modes i els estils de vida, els amors i les intrigues, la política i els personatges que van inspirar cadascuna de les pintures.

secretos

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s