Marta Buchaca

10 10 2016

marta-buchacaPotser el seu nom no us diu res i no heu vist cap de les seves obres, però en coneixeu el talent ja que ha treballat com a guionista d’ El cor de la ciutat i La Riera. Marta Buchaca (1979) és una de les veus més destacades de dramatúrgia catalana actual amb propostes tan rellevants i amb bona acollida per part del públic i la crítica com ara Litus, on una colla d’amics es reuneix per compartir el dol pel suïcidi d’un amic, i Losers, a la qual assistim a la recerca desesperada de parella per part de dos adults que voregen o superen la quarantena, així com també a la progressió de la seva història d’amor. Les obres de la Marta Buchaca estan farcides de l’humor desacomplexat i de l’agudesa d’aquell qui està avesat a observar en un silenci crític el comportament d’una espècie, la humana, per la qual l’autora, en el fons, sent una gran tendresa. Amb diàlegs intel·ligents, un ritme molt àgil i treballat i una ironia militant, la Marta Buchaca, notablement influïda per la dramatúrgia britànica, retrata apostant per la diversió, com és ser un català ja no tan jove en aquesta societat líquida i precaritzada.

Altres obres de la dramaturga són A mi no em diguis amor, L’olor sota la pell, Les nenes no haurien de jugar a futbol i Plastilina.

Enguany el Festival Temporada Alta proposa Pares nostres, de la qual n’és autora junt amb Lluïsa Cunillé, Victòria Szpunberg i Marta Aguilar.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s