Aurora de Kim Stanley Robinson

20 05 2016

auroraJa tenim a la prestatgeria de novetats de la secció de ciència-ficció de la Biblioteca Volpelleres Miquel Batllori Aurora, la darrera novel·la de l’escriptor estadounidenc Kim Stanley Robinson (Waukegan, Illinois, 1952), considerat un dels millors autors de la ciència-ficció anomenada «hard».

Després de l’exit de la Trilogia de Mart -que l’any vinent tindrà adaptació televisiva- i de què la seva penúltima novel·la, 2312, guanyés del prestigiós Premi Nebula a la millor novel·la de ciència-ficció del 2012, arriba la traducció al castellà d’Aurora, editada per l’editorial Minotauro i molt ben rebuda per la crítica especialitzada.

L’obra, emmarcada en el subgènere d’arques espacials, ens situa al segle XXVI i narra la història del primer viatge interespacial d’una nau generacional fora del sistema solar. Se’ns explica la sortida de la nau de la Terra en direcció al sistema de Tau Ceti -una estrella similar al Sol- que es troba a dotze anys llum de distància. L’objectiu és iniciar una colònia humana en aquell sistema, concretament en Aurora, una lluna de mida terrestre que se suposa és habitable. Després de 159 anys els 2.000 habitants de la nau s’aproximen al seu destí, però res serà tan fàcil com es preveia. Com a curiositat, i experiment literari, la història està narrada per la intel·ligència artificial de la nau.

Aurora ens parla de les complexitats de la vida en un espai limitat, dels xocs intergeneracionals, de la soledat, de la intel·ligència artificial, de la inevitable degeneració de tota espècie tancada en un ecosistema reduït. L’autor tracta de demostrar amb aquesta obra la inviabilitat dels viatges interestelars.

Podeu llegir una entrevista recent a l’autor sobre aquesta novel·la a El Confidencial.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s