L’enigma Lluïsa Cunillé

4 05 2016

FOTO BLOGSi hi ha una figura paradigma de la vertebració entre la forma d’una obra i la personalitat, si més no exterior, del seu creador, aquesta és Lluïsa Cunillé. La prolífica i extremadament reservada autora badalonina, amb molta obra no solament escrita, sinó que també publicada i, a més, estrenada (més de trenta obres), ha construït un corpus teatral que té com a element aglutinador el caràcter enigmàtic i críptic dels textos, els quals més que voler comunicar semblen voler ocultar, així com també l’autora, la qual no concedeix entrevistes ni es deixa fotografiar.

Les obres de la Lluïsa Cunillé solen construir-se a través de la trobada fortuïta de 2 o més personatges, en un espai del qual ha omès qualsevol referència. No acostumem a rebre cap pista dels antecedents o les motivacions dels personatges ni de la naturalesa dels vincles emocionals que s’estableixen entre ells. Aquest teatre amb un caràcter ambigu i un llenguatge concís ha estat comparat al de Harold Pinter o Samuel Beckett.

Deixeble de José Sanchis Sinisterra i sovint dirigida per Xavier Albertí, Lluïsa Cunillé escriu indistintament en català i castellà, i entre les seves obres destaquen La vendaAccident (Premi Institució de les Lletres Catalanes 1997), Barcelona, mapa d’ombres (Premi Ciutat de Barcelona 2005) i Après moi, le déluge (Premi Lletra d’Or al millor llibre en llengua catalana 2008 concedit per primer cop a un text teatral).

L’any 2007 va rebre el Premi Nacional de Teatre i el 2010 el Premio Nacional de Literatura Dramática del Ministerio de Educación y Cultura.

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s