Ningú sobreviu a la vida

9 02 2016

sarah-kaneSarah Kane (1971-1999) fou una dramaturga l’obra de la qual esclatà sobre els escenaris londinencs a la dècada dels noranta amb un impacte tan violent com el contingut de les seves obres.

Amb una personalitat marcada per freqüents episodis de depressió maníaca, les seves obres no són alienes a aquest fet i tenen unes trames les quals pul·lulen entorn de temes com el dolor, la violació, la crueltat i la mort.

Junt amb Mark Ravenhill i Anthony Neilson se l’engloba dins de l’estil conegut com In-Yer-Face, el qual defuig de les convencions del teatre naturalista, destaca per un llenguatge directe i aposta per la representació de continguts xocants i controvertits per tal d’implicar i impactar els espectadors.

Sarah Kane se suïcidà als 28 anys, per la qual cosa no té una obra extensa. Entre les seves peces teatrals destaquen PurificatÀnsia i 4.48 Psicosis. Aquesta darrera és un monòleg desesperat en el qual es barreja realitat i fantasia. El títol fa referència als resultats d’un estudi segons el qual a les 4:48 de la matinada és l’hora en què es produeixen més suïcidis, ja que és el moment en què deixa de fer efecte la medicació que s’ha pres la nit abans.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s