Brecht, The Doors i David Bowie

bretchSabíeu que el teatre ha inspirat sovint altres arts com ara el rock i el pop? Doncs aquí en teniu un cas paradigmàtic: tant The Doors com David Bowie van incloure al seu repertori una cançó escrita per a en Bertold Brecht i composada per Kurt Weill. Brecht la va incloure a la seva obra Little Mahagonny (1927) i la va reutilitzar a la seva òpera de sàtira política Ascenció i caiguda de la ciutat de Mahagonny (1930).

La cançó, Alabama Song, va ser gravada el 1966 pels The Doors. Tot i que Jim Morrison era un gran admirador de l’obra del dramaturg Bertold Brecht, era el teclista del grup, Ray Manzarek, qui coneixia la cançó i la va fer conèixer a la resta de membres del grup.

Bertold Brecht (1898-1956) fou un poeta, dramaturg i director de teatre alemany molt compromès políticament. D’ideari comunista, considerava que el teatre havia de contribuir al canvi social. Entre les seves obres més destacades estan L’òpera de tres ralsMare coratge i els seus fills i El cercle de guix caucasià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s