Ciència-ficció catalana

warrior-563172_640La ciència ficció està molt de moda, no només entre els joves, si no que comença a arribar a tot tipus de públic. Tenint en compte les obres publicades en els últims anys, el gènere també és tendència a Catalunya, amb novel·les de temàtiques diferents.

Probablement, les històries més famoses són les que plantegen un futur apocalíptic. Dins d’aquestes trobem El Cementiri de Gerard Guix, Hawaii Meteor de Jair Domínguez o Aigua fang de Joan Lluis Lluis. Plantegen terrenys desbastats on la gent lluita per sobreviure. Un altra tipus de novel·la és la que planteja circumstàncies o situacions problemàtiques que posen a prova a la gent, són els relats on el protagonista pot salvar el món, com per exemple, Joc de Déu de Salvador Macip, La decisió de Manperel de Jordi de Manuel o Bioko de Marc Pastor.

Els arguments que més criden l’atenció són els que plantegen conspiracions, dels governs, de les grans empreses, de malvats que volen destruir el món o d’altres éssers de la galàxia. Entre les novel·les conspiratòries trobem Hipnofòbia de Salvador Macip, Un intrús a l’estany de Joan Marcé o El regal de Gliese de Víctor Nubla. D’altres estan molt lligades a la ciència, a la física quàntica i als viatges en el temps, com L’eco del temps de Joan Maria Arenas o La porta dels tres panys de Sonia Fernández- Vidal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s