El Living Lab de la biblioteca de Volpelleres

10 06 2015

portadaQuè és un Living Lab? És un entorn d’experimentació en la vida real. Als Living Lab es poden explorar, experimentar i avaluar idees i projectes innovadors relacionats amb la tecnologia, creant un entorn en que els usuaris s’apropin i en puguin fer-ne ús, comprovant així l’ús real en un context real.

Els Living Lab suposen un salt dels laboratoris convencionals a contextos de la vida real. Un salt del subjecte que observa simplement, a comunitats senceres implicades en la creació de noves tecnologies.

Aquests laboratoris permeten veure com l’usuari interactua amb un nou producte o servei, com un recurs en la pròpia creació d’aquests. A través d’aquestes experiències es recullen dades pel desenvolupament posterior del projecte final.

El Living Lab de Volpelleres es desenvolupa tres espais d’experimentació:

  • Creació d’històries per infants. Utilitzant una gran pantalla de projecció i interfases living lab 1gestuals, els infants podran crear les seves pròpies històries basades en algun referent cultural (per exemple, un conte conegut).
  • Accés remot a recursos culturals. Utilitzant paradigmes d’interacció novedosos, aquesta aplicació proporcionarà accés remot i col·laboratiu a recursos cultural oferts per proveïdors de continguts internacionals, per exemple biblioteques o museusliving lab 2
  • Creació d’art multimèdia. Aquesta línia explorarà en noves maneres per fomentar la creativitat artística, oferint nous canals per interactuar amb materials virtuals mitjançant gestos, posicions del cos i expressions facials.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s