Fotoperiodisme

fotoperiodismoLa premsa ha evolucionat molt, no només perquè hem passat de llegir en paper a poder llegir en línia, sinó en les imatges que incorpora. Als seus inicis, molts diaris publicaven dibuixos acompanyant les notícies, ja que les tècniques d’impressió no permetien reproduir les fotografies. No va ser fins el 1880 que es va fer la primera publicació de notícies amb fotografies reals dels fets. Posteriorment, la premsa tenia la necessitat de mostrar imatges d’una manera més realista i fidedigna a les notícies i va començar a ser important el domini de la tècnica i la sensibilitat visual. Així va néixer el fotoperiodisme o el periodisme fotogràfic, un gènere entre la fotografia i el periodisme.

Ara molts professionals de la comunicació estan especialitzats en fotoperiodisme i en reportatges gràfics. Alguns reporters fotògrafs són molt reconeguts i premiats i el seu treball es recull en exposicions i publicacions diverses. A llibres com Fotoperiodismo : las historias tras sus mejores imágenes, es poden veure exemples de fotos professionals.

A més, una de les biblioteques especialitzades en fotografia i fotoperiodisme més grans del món, Hulton Getty Picture Collection, va publicar la col·lecciódècades del segle XX”, amb fotografies de tot el segle, dividides en dècades.

1920 1930 1940

19501960 1970

19801990

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s