Estem fets d’històries

El món dgaleanoe les lletres està de dol. Dos referents de la literatura van morir el dilluns 14 d’abril: l’uruguaià, Eduardo Galeano, i l’alemany, Günter Grass.

El primer va convertir-se en una figura destacada de la literatura a Alemanya i a  Europa, després de la Segona Guerra Mundial, amb una de les seves novel·les més conegudes El timbal de llauna. Va guanyar el Premi Nobel de Literatura i el Premi Princep d’Astúries, tots dos l’any 1999. A l’any 2006 Grass va revelar a les seves memòries, Tot pelant la ceba, que durant la seva joventut va formar part de les Waffen SS, una unitat d’elit del règim nazi. Aquesta confessió va causar molt de revolt, però molts el van defensar per la seva honestedat.

El segon, Eduardo Galeano, es definia a sí mateix com un escriptor que volia contribuir al rescat de la “memòria segrestada” d’Amèrica Llatina. La seva obra va treure a la llum la realitat social de molts països sud-americans, denunciant així els abusos de l’imperialisme al continent. Una de les seves obres més destacades Las venas abiertas de América Latina, és un referent de l’esquerra llatinoamericana i un clàssic de literatura política, que ha estat traduïda a més de 18 idiomes.

Els científics diuen que estem fets d’àtoms, però a mi un ocellet em va dir que estem fets d’històries.

Eduardo Galeano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s