Viatges en el temps

forat negreSegons Ronald Mallet, un reconegut físic teòric de la Universitat de Connecticut, viatjar en el temps és possible. Ha aconseguit demostrar-ho matemàticament, és a dir que ja es podria fer. Tot i així, altres físics han respòs que, encara que teòricament tingui les equacions matemàtiques que prediuen una màquina del temps, si la construïssin no tindrien on connectar-la.

La teoria de Ronald Mallet es basa en la premissa que l’espai-temps es corba a prop dels forats negres, per tant, generant la mateixa gravetat que a un forat negre giratori, es podria enviar un codi i enviar-ho al temps que nosaltres volguéssim. El problema rau en que un forat negre té una massa molt elevada d’energia. Seria necessària una gran quantitat d’aquesta per produir la llum capaç d’alterar el camp gravitatori del seu entorn.

De moment, els viatges en el temps continuaran essent possibles només en el cinema. Haurem de conformar-nos amb algunes pel·lícules futuristes. Des d’aquí, us recomanem unes quantes per si voleu estar preparats per quan arribi la desitjada màquina del temps:

primer         efecto mariposa         deja vu

Lopper de Rian Johnson. Com al futur els assassinats estan prohibits, les víctimes són enviades al passat amb una màquina del temps on els Looper s’encarreguen d’eliminar-las.

Cronocrímenes, de Nacho Vigalondo. Un home descobreix una màquina del temps que li ofereix la possibilitat de fer un viatge extraordinari, això provocarà una sèrie de catastrofes imprevisibles.

Altres pel·lícules sobre viatges el temps interessants són: Primer, de Shane Carruth; El efecto mariposa, de Eric Bress; o Dejà vu, de Tony Scoot.

Totes les podeu trobar a les biblioteques!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s