Club Lectura Cinema: La senyoreta Júlia

señorita júliaDurant aquest mes de març, els membres del Club de Lectura de Cinema s’han estat llegint Dissabte a la nit i diumenge al matí, l’obra que va convertir Alan Sillitoe en un escriptor reconegut. Ahir es van reunir per comentar aquesta novel·la a la biblioteca de Mirasol, Marta Pessarrodona.

La propera lectura que se’ls hi proposa és La senyoreta Júlia de August Strindberg, escriptor i dramaturg suec, figura important en la renovació del teatre a Suècia. L’obra proposada és una de les que trenca amb la tradició romàntica del teatre i planteja una història sobre classes socials, amor, luxúria i lluita de sexes.

La nit de Sant Joan, Júlia, una jove noble, decideix anar a ballar a la festa dels servents, avorrida de la seva existència plena de costums socials. Allà passa una bona estona i sedueix a un dels nois, Joan, amb el que mantindrà relacions. Això acabarà resultant dramàtic per Júlia perquè ha tacat la seva posició relacionant-se amb un criat.

Si voleu saber més detalls sobre l’obra i el seu autor, consulteu la fitxa de lectura. I si us agrada la lectura i el cinema, podeu participar als Clubs de Lectura, a les biblioteques us informaren.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s