2015: Any de les biblioteques

2015: Any de les BibliotequesAquest any serà el nostre any!

Fa només uns dies, la Generalitat de Catalunya va declarar que l’any 2015 serà l’Any de les Biblioteques.

Coincidint amb el centenari de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya, un projecte creat i liderat per Eugeni d’Ors, l’Any de les Biblioteques pretén donar a conèixer l’efemèride però també reivindicar la cultura com un element clau per al desenvolupament del país i mostrar les biblioteques com una peça fonamental per aquest fi.

Durant aquest proper any se celebraran els 100 anys de les biblioteques populars de la Mancomunitat de Catalunya i la seva finalitat de fer arribar la cultura arreu del territori, a més de diversos actes i projectes sobre les biblioteques actuals. Per saber-ne una mica més, enllacem l’entrevista a Carme Fenoll, Cap del Servei de Biblioteques de Generalitat de Catalunya, publicada al portal digital El Núvol.

Tant o més que al 1915, la cultura, l’educació, el coneixement són les principals armes per fer front als reptes de la nostra societat. Les biblioteques, per tant, com a “centre d’accés bàsic a la cultura” s’han de repensar i ser també centres generadors de reflexió i de suport al pensament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s