#Readwomen2014

Campanya #Readwomen2014

Qui s’emporta més premis dins del món literari? Escriptors o escriptores?

Podria ser una qüestió sense massa interès. Tots i totes entenem i suposem que, qualsevol jurat rigorós no es regeix pel nom o pel sexe dels aspirants a un premi. La qualitat del text, la seva originalitat o el bon ús del llenguatge seran alguns dels criteris a valorar.

No obstant, algunes dades fan dubtar de la igualtat entre homes i dones en el terreny cultural. Des del 1.990 fins al 2013, només 6 dones han guanyat el Premi Nobel. En el mateix periode, només 8 dones han rebut el Premi Planeta. I des de l’any 2.000, només 3 han estat mereixedores del Premi Llibreter més destacat. 

Amb la finalitat de visibilitzar l’aportació de les dones al món literari i de superar les discriminacions de gènere dins del món de les lletres, aquest 2014 ha sorgit la iniciativa literària #ReadWomen2014 impulsada per l’escriptora Joanna Walsh. La seva versió al castellà la trobareu a les xarxes socials sota l’etiqueta #LeamosAutorAs2014. Arreu hi trobareu noms de grans escriptores, des de les més clàssiques a les més actuals.

Us animem a conèixer aquesta iniciativa a les xarxes socials.
Us recomanem enllaços com la web de Clásicas y modernas o notícies com les aparegudes a The Guardian (en anglès), i sobretot, us animem a venir a les biblioteques!

Hi trobareu grans obres literàries, des de Virginia Woolf, Susan Sontag, Dorothy Parker, fins a Penelope Fitzgerald, Alice MunroZadie Smith. I per què no? També Mercè Rodoreda o Montserrat Roig.

Bona lectura!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s