Recomanacions a la ràdio

Les Biblioteques a la ràdio!A les Biblioteques ens agrada la poesia, el teatre, el circ… I just aquests dies celebrem, a Sant Cugat i a tot arreu, el Dia Mundial de la Poesia, el Dia Mundial del Teatre i també el Dia Mundial del Circ, aquesta última, tota una festa que s’allarga durant un mes.

Per això, les nostres recomanacions radiofòniques d’aquesta quinzena són d’allò més artístiques: art per a infants amb llibres com Contes puça, sobre el circ o Paraules amb cap i peus, amb molta poesia. I per adults, a més de llibres també trobareu Poetari, una revista poètica feta i escrita per poetes.

Torneu-nos a escoltar aquí, a l’espai Fahrenheit 91.5 de Ràdio Sant Cugat, o bé seguiu llegint!

 

Revista PoetariComencem amb la revista poètica Poetari. Una revista impulsada pel col·lectiu Poetaris Associats, on s’hi agrupen poetes coneguts com Lluís Calvo i Montserrat Abelló, entre d’altres, i que aquest març celebra ja el segon aniversari. Hi trobareu ressenyes de llibres, articles d’opinió i reflexió, recomanacions de poemaris, entrevistes a poetes, alguns ja reconeguts però també deixant molt de protagonisme a poetes novells i molt joves. Una molt bona revista de poesia feta i escrita per poetes. Una publicació de gran qualitat, molt específica i especialitzada, ben treballada i amb un bon disseny. Podeu consultar-la a les Biblioteques i agafar-la en préstec!

Paraules amb cap i peus, de Salvador CamellesSeguim amb la poesia de Salvador Camelles, amb el llibre Paraules amb cap i peus. Un llibre que pertany a la col·lecció Mots Vius i que ens presenta poesies que parlen d’objectes que tenen en comú la polisèmia. És a dir, objectes amb noms que també tenen a veure amb alguna part del cos: el coll de l’ampolla, la boca del túnel… Un llibre ideal per a que els més petits juguin amb el llenguatge i entenguin els dobles significats de les paraules.

 

L'art del risc: Circ contemporani català, de Jordi Jané i Joan Maria MinguetI si parlem de les arts escèniques, també parlem de circ. Us recomanem llibres com L’art del risc: circ contemporani català. Un catàleg que recull els cartells, les fotografies i els textos, articles i retalls de l’exposició del mateix nom que va acollir el CCCB a l’any 2006. Hi trobareu quina ha estat la història del circ a casa nostra, des de la post-guerra fins l’actualitat. Des de com els joglars i els comediants defensaven i actuaven per la llibertat d’expressió fins avui, on el circ ha esdevingut una barreja d’estils i tendències que el fan únic.

 

Contes puça, de Riki BlancoI marxem amb un dels millors de l’autor Riki Blanco. Us parlem de Contes puça, ideal per a infants a partir de 9 anys. A Contes puça hi trobareu tot un seguit de retrats personatges del circ. Són personatges molt propers i entranyables, i cadascun ens explica un problema, una mania o una por. Si bé podríem llegir-lo escollint el personatge que vulguem, el llibre acaba de manera que descobrireu si els seus problemes tenen solució al circ! 

 

 

 

Podeu tornar a sentiu les nostres recomanacions de nou aquí!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s