Club Lectura Cinema: Carmilla

Carmilla, de Sheridan Le FanuAquesta setmana els i les participants del Club de Lectura de Cinema d’Autor s’han reunit de nou per parlar sobre literatura i cinema. Aquest març la lectura proposada i compartida ha estat Carmilla, de l’escriptor irlandès del segle XIX, Joseph Thomas Sheridan Le Fanu.

Carmilla ens planteja una història de vampirs amb protagonistes femenines. Laura, que viu sola amb el seu pare, acabarà vivint amb Carmilla després d’un accident de carruatge. Al castell de Carmila començarà una relació d’amistat que anirà molt més enllà. Es tracta d’una de les primeres històries de vampirs, que no només és pionera en introduir el vampirisme i les relacions homosexuals. Joseph Thomas Sheridan Le Fanu acaba essent precursor d’aquest gènere i un referent per autors com Bram Stoker, creador de Dràcula.

La lectura de la novel·la s’ha acompanyat de la pel·lícula
La vie d’Adele d’Abdellatif Kechiche.

Per saber-ne més podeu consultar la fitxa de lectura, i si us interessa la lectura i fer-la en companyia, veniu a les Biblioteques. Us explicarem com participar dels Clubs de Lectura!


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s