Premis de dones

Premi Nobel 2013Avui, al Bibliomil, ens fem ressó de dos guardons ben destacats de la literatura.

Comencem a nivell internacional. Avui hem conegut el Premi Nobel de Literatura, que enguany distingeix a la canadenca Alice Munro. Però aquí a la vora, també podem festejar un premi important: la santcugatenca Imma Monsó ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Catalunya.

Si en voleu saber més coses de l’Alice Munro o de l’Imma Monsó seguiu llegint… o millor! Veniu a les biblioteques a llegir les seves novel·les.
Consulteu el catàleg!

QUI ÉS ALICE MUNRO?
Alice Munro (Foto: shapton09, extret de www.nobelprize.org)L’escriptora canadenca autora de llibres com Massa felicitat, La vista des de Castle Rock, o  la seva darrera novel·la, que ja teniu disponible a les Biblioteques: Estimada vidaAlice Munro, que va iniciar els estudis de periodisme i filologia anglesa a Ontario, i anys més tard regentava una llibreria, està considerada actualment una de les veus més importants, especialment en el terreny dels contes i els relats i alguns crítics l’anomenen la “Txékhov canadenca”.

QUI ÉS IMMA MONSÓ?
Imma MonsóL’altra a escriptora que cal felicitar ens és molt més propera. La santcugatenca Imma Monsó va ser premiada ahir amb el Premi Nacional de Catalunya de Literatura, que anualment atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA). El jurat va reconèixer a Imma Monsó la seva capacitat d’observació de la realitat, la seva visió sobre la vida  i fets existencials com la malaltia, la mort, les relacions familiars o la comunicació entre persones, sempre amb un toc d’humor.

L’autora santcugatenca ha escrit llibres com Com unes vacances, els contes curts com Millor que no m’ho expliquis, llibres juvenils com La nit porpra o la seva darrera novel·la, La dona veloç, distingida també amb el Premi Ramon Llull 2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s