Contra la violència de gènere, cada dia

23 11 2012

Si tombem la mirada, constatarem la millora de la situació de les dones. Els drets socials, la incorporació al mercat de treball o major presència en els àmbits públics i la presa de decisions, entre altres factors, fan que les dones hagin assolit una major autonomia i independència.

No obstant, les nostres societats encara estan fortament marcades pels patrons i les conductes pròpies del patriarcat, d’un sistema de relacions entre les persones on el més valorat és sovint allò masculí i els seus valors, la força, el poder i el domini. Malauradament, aquests valors provoquen situacions on la violència mana i carrega contra les dones. A vegades de manera subtil amb comentaris barroers o menyspreu. Però altres vegades, la violència institucional o física. L’any 2011 van morir 62 dones a mans de les seves parelles.

Per això, reivindiquem el proper 25 de novembre, i durant tot l’any, el dret de les dones a la igualtat de tracte i d’oportunitats i dir, rotundament, no a la violència de gènere!

I des de les Biblioteques de Sant Cugat us oferim diversos recursos: la guia de lectura Tots som iguals. Llibres i recursos per la igualtatrecomanacions per als més petits, la consulta al catàleg per ampliar informació, així com la guia de recursos i prevenció creada pel Servei Municipal d’Atenció a la Dona

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s