Francesc Garriga, poeta d’honor 2012

Ahir al vespre es va donar a conèixer el nom del proper Poeta d’Honor. Francesc Garriga Barata serà el poeta homenatjat en el proper 12è Festival de Poesia de Sant Cugat 2012, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament de Sant Cugat.

El 12è Festival de Poesia de Sant Cugat tindrà lloc al nostre municipi entre els dies 23 i 27 d’octubre de 2012. Es duran a terme les nombroses activitats poètiques i culturals i també d’homenatge al poeta d’honor, amb lectures poètiques, activitats infantils, poesia creativa i molt més!

QUI ÉS FRANCESC GARRIGA?
Francesc Garriga
és sabadellenc. A nivell professional, Francesc Garriga Barata ha exercit de docent i crític d’art i ha col·laborat en revistes i programes culturals per a la televisió pública. En la seva vessant artística i poètica, Francesc Garriga és autor de diversos reculls poètics: el primer Entre el neguit i el silenci, La nit dels peixos (premiada als Jocs Florals de Barcelona 2004), Temps en blanc o el seu libre més recent Ragtime, entre altres.


NOVETATS AL FESTIVAL

Com a novetat, el proper Festival de Poesia, a més de les activitats per fomentar la poesia i retre homenatge al Poeta d’Honor, també tindrà lloc un acte ben especial. Per tal de celebrar la desena edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater, es convidaran a tots els guanyadors i guanyadores a participar activament del Festival. Alguns poetes destacats per aquest premi han estat: Gerard Vergés, Jordi Pere Cerdà, Joan Vergés, Feliu Formosa, Josep Palau i Fabre o Montserrat Abelló, entre d’altres.

També caldrà estar atents al calendari ja que l’acte que inaugura el Festival de Poesia no es farà coincidir amb diumenge, sinó que serà un dimarts. Durant els cinc dies següents, es podrà gaudir d’activitats per adults i per infants arreu del municipi: al carrer, a les biblioteques, a les galeries i a llibreries. Sant Cugat s’omplirà de poesia amb recitals poètics, activitats de creació literària, poesia per infants i molt més!


PROGRAMA LLETRES

Durant la roda de premsa del dia 20 de juny al vespre, també es va donar a conèixer el Programa Lletres. Lletres és una nova iniciativa municipal que pretén fomentar la lectura, la creació literària i el coneixement de les llengües i la literatura a través de la promoció, la coordinació i la difusió de diverses activitats i propostes a nivell municipal. En aquest programa no només les biblioteques hi són importants, sinó que es cerca el suport i la coordinació de tots els agents, entitats i col·lectius locals que treballin per la cultura, la lectura i la literatura.

Si voleu saber-ne més detalls, podeu consultar la notícia al Tot Sant Cugat i a Cugat.cat. I també us deixem un vídeo de Francesc Garriga recintant versos a Sant Cugat. Concretament a la Canals, galeria d’art.

I recordeu! Si ens seguiu, us matindrem ben informats de les darreres notícies del 12è Festival de poesia 2012!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s