44è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

3 04 2012

El filòleg i historiador Josep Massot i Muntaner (Palma, 1941) ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. per la seva obra cultural duta a terme durant més de quaranta anys, com a investigador erudit i també com a director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Des de Montserrat, Josep Massot ha realitzat una tasca permanent i exhaustiva d’historiografia en molts àmbits entre els quals en destaquen dos: l’església a Catalunya i Mallorca i la seva aportació a la cultura catalana, i la Guerra Civil, especialment a Mallorca. Massot també ha elaborat estudis complerts sobre escriptors i erudits d’arreu del país del segle XIX i XX i sobre la cultura popular, que ha plasmat, per exemple, en els 12 volums del Cançoner de Música Popular.

Ha estat president i vicepresident de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. És vicepresident de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans, al qual pertany des del 1999, i secretari de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona de la qual és membre des del 2000. Pertany igualment a la Societat Verdaguer i a la Societat d’Onomàstica, és membre corresponent de la Societat Arqueològica Lul·liana i membre honorari de l’Institut Menorquí d’Estudis.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s