Lo tuyo es puro teatro

2 04 2012

Una famosa cançó utilitza el teatre per explicar un engany amorós. El teatre és tant present a les nostres vides que fins i tot, es transforma en un bolero.


EL TEATRE ÉS EMOCIÓ

De gèneres i estils teatrals, en trobem de molts menes. Existeixen les comèdies i les sàtires, que ens fan riure i pensar. Les tragèdies i els drames, que ens fan saltar les llàgrimes. I fins tot existeix el gènere teatral que ens provoca la rialla i el plor: la tragicomèdia. El teatre és emoció. I justament perquè l’emoció és universal, el teatre s’expressa arreu del món de maneres ben diferents.


LA VOLTA AL MÓN AMB EL TEATRE

Es situa l’origen del teatre i l’art dramàtic occidental a l’Antiga Grècia, amb grans dramaturgs que han arribat fins avui, com Sòfocles o Èsquil. Però a gairebé qualsevol part del món i durant qualsevol època, el teatre ha existit. Des dela Roma Clàssicai els seus imponents teatres, com el de Mèrida, passant per Egipte i la resta d’Àfrica, on el moviment, la gestualitat i la música hi són molt presents; fins arribar al llunyà Orient, on les titelles, les ombres xineses o el teatre japonès mostren altres maneres de fer teatre.


I A CASA?

Catalunya també és país de comediants. Existeixen nombroses companyies de gran èxit i s’organitzen fires, comla Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, una de les més destacades d’aquest estil. El teatre al carrer ofereix espectacles on s’hi barregen tota mena d’arts escèniques: el mim, el circ, la dansa… amb muntatges imaginatius que ofereix aquest art a l’espai públic i en contacte directe amb el públic.

Des de les biblioteques, celebrem anualment el Dia Internacional del Teatre, el 27 de març. Però també us animem a acostar-vos al teatre, com actors, espectadors i per què no? També com a lectors. Us oferim el fons especialitzat en teatre de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Gaudiu-lo!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s