Narcís Comadira

22 03 2012

Aprofitant que avui és el Dia de la Poesia, destaquem el gironí Narcís Comadira, autor del poema Quatre Paraules, creat  enguany per commemorar el Dia Internacional de la Poesia.


QUI ÉS NARCÍS COMADIRA?

Narcís Comadira (Girona, 1942), és poeta i pintor. Fou seminarista a Montserrat. Va cursar estudis en humanitats, filosofia, arquitectura i també filologia romànica i història de l’art.

Ja als 16 anys va començar a interessar-se per la poesia i a escriure versos i poemes en català i castellà prenent com a referents a poetes més propers geogràficament com Juan Ramón Jiménez, Joan Maragall o Carles Riba, però també altres Charles Baudelaire o Rainer Maria Rilke.


Als anys ’60,va formar part de l’anomenat grup de Girona a partir d’on va conèixer més profundament l’obra de Gabriel Ferrater, de Josep Carner i també J. V. Foix, poetes que l’han influenciat directament en la seva obra.

Degut al seu pas per la Universitat de Londres, Narcís Comadira va apropar-se a la lírica anglesa i posteriorment va ser traductor de l’italià i de l’anglès, d’obres i antologies de poetes italians i anglesos com G. Bassani, E. de Filippo, L. Pirandello, W. H. Auden i R. Rowell.


L’OBRA POÈTICA

La primera obra poètica de Narcís Comadira és La febre freda, escrita al 1965. Posteriorment va escriure altres poemaris com Papers privats (1969), La llibertat i el terror. Poesia 1970-1980 (1981) o Úsdefruit (1995). Comadira també ha escrit obre de prosa com el recull d’articles Sense escut (1998) o poesia per a infants com El sol es pon (2003).

Per la seva obra, Narcís Comadira ha estat guardonat amb premis com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona i el Nacional de la Crítica.

Trobareu més informació sobre aquest poeta a Escriptors.cat i a l’Enciclopèdia Catalana.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s