Dia de les persones migrants

19 12 2011

El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets de les persones migrants.

Una jornada, que impulsada des de ONU, recorda les discriminacions i l’exclusió social que sovint pateixen les persones que decideixen emprendre una nova vida deixant enrere els seus orígens i la seva terra. Alhora també vol reconèixer i protegir els drets de les persones migrades, tant si es troben en situació regular com irregular.

A les biblioteques trobareu llibres per adults sobre racisme, xenofòbia o com combatre l’exclusió social i discriminació racial. I per als més petits, disposem d’un munt de contes sobre les migracions, el dret a la diferència i el foment de la convivència. Veniu a les biblioteques i consulteu el catàleg!

Us destaquem alguns títols que trobareu a les biblioteques:

A la garjola!, de Henri Meunier i Nathalie Choux
Un policia intolerant i molt agressiu vol endur-se a la presó tots aquells que no presentini la seva documentació al moment! Un conte per als més petits sobre la intolerància i la persecució tan quotidiana i habitual de l’expulsió de les persones immigrants, que corren el risc de ser presos en centres d’internament per estrangers (CIE’s) i deportats.

 

 

Com vaig curar el pare de la seva por als nouvinguts, de Rafik Schami i Ole Könnecke
Un pare molt divertit, alt, fort, amable, molt simpàtic  i un mag fantàstic… té por de les persones negres i nouvingudes! Per sort, la seva filla, l’ajudarà a curar-se d’aquesta !

Quatre petites cantonades de no-res, de Jerôme Ruillier
A través de dibuixos i formes geomètriques podrem explcar als més petits la importància de la diversitat, del dret a la diferència i com de senzill pot ser la integració a la societat de les persones estrangeres (i altres col·lectius), sense perdre la seva identitat.

Emigrantes, de Tan Shaun
Còmic per adults, que explica sense textos ni diàlegs, el viatge migratori i el procés d’acollida i intergació d’una família a una nova societat., amb totes les seves sensacions, por, tristeses i alegries. Il·lustracions i imatges que expressen la realitat de les migracions.

Cartes al meu fill: un català de soc-rel, gairebé, de Saïd El Kadaoui Moussaoui
Escrits i reflexions d’un pare nascut al Marroc i afincat a Catalunya des dels 7 anys. Després de créixer, estudiar, treballar, enamorar-se i tenir un fill català, Saïd El Kadaoui escrit cartes al seu fill on parla sobre el pocés migratori, el fet de créixer en la influència de dos móns i dues cultures i els prejudicis de les societats autòctones i les actituds de les persones immigrades.

Per a més informació, consulteu el catàleg i acosteu-vos a les biblioteques!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s