Biblioteca electrònica

8 11 2011

Tota la informació que cerqueu… al vostre ordinador i des de casa!

Des de fa pocs dies, teniu accés lliure i gratuït a diversos recursos electrònics del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. Si abans calia desplaçar-se a les biblioteques, a partir d’ara, només us caldrà el vostre carnet per consultar enciclopèdies, revistes i altres recursos de qualitat. I sense moure-us de casa!

A la biblioteca electrònica trobareu totes les respostes.


Quins recursos hi ha a la biblioteca electrònica?

ENCICLOPÈDIES

Enciclopèdia.cat: Projecte digital del Grup Enciclopèdia Catalana que permet la consulta a lEnciclopèdia, al Gran Diccionari de la Llengua Catalana, a la Hyperencyclopaedia (els articles de temàtica catalana del GEC traduïts a l’anglès). També inclou altres diccionaris especialitzats del mateix grup. Conté més de 435.000 articles sobre diverses temàtiques i qüestions. Incorpora la possibilitat de col·laboracions voluntàries als continguts. L’equip d’edició responsable les revisa abans d’incorporar-les definitivament.

Mienciclo Universal: Plataforma que dóna accés a diverses obres de referència en llengua castellana: història universal, història gràfica del segle XX, geografia universal, entre altres. Permet cercar per índex de categories, índex d’articles, imatges…, a més del cercador general que cerca a tots els continguts. Disposa d’un apartat d’actualitat amb informació sobre esdeveniments més recents. Conté més de 150.000 articles, de 50.000 imatges, i de 4.800 vídeos.

Oceano Aula de Padres: Portal de continguts per als pares i mares elaborada de l’editorial Océano. Inclou enciclopèdies, atles d’anatomia, diccionaris i més de 20.000 articles de revistes amb la finalitat de proporcionar resposta immediata sobre educació dels fills.

Mienciclo Aula digital: El portal ofereix a la comunitat educativa, alumnes, professors i pares, continguts que ajuden a profunditzar i descobrir conceptes i temes de tetes les àrees d’estudi dels diferents nivells d’ensenyament a través d’articles i continguts pedagògics. (Disponible a partir de gener de 2012).


REVISTES I BASES DE DADES TEMÀTIQUES

VLEX: Base de dades jurídica que conté la  legislació (autonòmica, estatal i europea) i la jurisprudència a text complet dels Tribunals Suprem, Constitucional, Superiors de justícia i Audiències Provincials. A més incorpora la doctrina i els formularis així com a la revista mensual de Derecho VLex, revista multidisciplinar, amb articles de diferents autors i matèries de l’ordenament jurídic.

Oceano Salus: Base de dades de l’editorial Océano que conté informació sobre anatomia, medicina, nutrició i salut en general. Incorpora a més, diccionaris i glossaris de medicina, psicologia, ciències mèdiques i medicines alternatives.

Oceano Empresa: Base de dades adreçada a estudiants i a professionals dels àmbits de l’economia i les ciències empresarials. Incorpora els principals indicadors econòmics i articles d’actualitat procedents de publicacions especialitzades.


PREMSA

Quiosc.cat (Quiosc digital de les revistes en català): Accés en format interactiu i multimèdia a més de 40 revistes en català de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Es poden trobar títols com: Serra d’Or, Sàpiens, Guix, Infància, Cuina, Descobrir, Esquitx… Es pot cercar per títol de la revista, per temàtica o bé per paraula clau.

I-conoce: Base de dades de notícies de premsa que inclou les edicions digitals dels principals diaris espanyols i estrangers des de 2001. El text es presenta en html i s’actualitza diàriament incorporant una mitjana de 20.000 notícies per dia. Inclou el text complet però no les imatges o elements multimèdia.

Diaris del món: Servei que ofereix als usuaris de les biblioteques públiques la premsa internacional del dia en format imprès.

Consulteu aquesta informació en format PDF . Trobareu altres bases de dades i més recursos a la web de biblioteca electrònica la Diputació de Barcelona. Accediu a la informació i a la cultura, gratuïtament les 24 hores els 365 dies de l’any!

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s