24 octubre: Dia de la biblioteca

24 10 2011

El 24 d’octubre és la data escollida per celebrar el Dia Internacional de les Biblioteques.

Aquesta iniciativa, sorgeix al 1997 de la mà de la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil, i vol recordar la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada al 1992 durant el conflicte dels Balcans.

Aquesta diada vol transmetre la importància de les biblioteques com a espais de trobada de lectors de totes les edats, d’espais per a l’accés i el foment de l’educació i la cultura, i també com a instruments per la millora de la formació i la convivència.

El Dia de la biblioteca és una iniciativa estatal que rep el suport del Ministeri de Cultura de l’Estat espanyol, a través de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas.

Des dels seus inicis fins al 2003, aquest dia es commemorava a Madrid, ciutat on es troba la seu de l’Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil. Però a partir del 2004, la celebració es realitza a diferents ciutats de tot l’estat espanyol: Toledo, León, Jaén, Teruel… Enguany es celebra a Vitoria-Gasteiz.

Per als promotors, la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil, la finalitat d’aquesta diada és donar a conèixer entre la ciutadania la importància de poder gaudir de biblioteques públiques, informar sobre l’existència de diversos tipus de biblioteques: les biblioteques públiques, escolars i hospitalàries, donar a conèixer les activitats de les biblioteques i sobretot destacar la importància de la tasca de foment de la lectura i promoure accés a la informació, la formació i l’educació al llarg de tota la vida, així com també accés a la cultura i al lleure.

Per últim, senyalar que cada any es realitza un cartell per a la commemoració. Aquest any, la il·lustració és obra d’Elena Odiozola i el text de l’escriptor Patxi Zubizarreta.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s