Vallesos: nova revista a les biblioteques!

Vallesos és la nova revista sobre el patrimoni, la cultura i la gent de les comarques vallesanes. Una publicació que ja podeu trobar als quioscos i també a les Biblioteques de Sant Cugat

Aquest nou llibre-revista semestral, que el dimecres 13 de juliol es presentarà al Museu de Sant Cugat, vol recollir i exposar el ric patrimoni cultural, històric, etnològic i natural del Vallès Occidental i Oriental. Una revista per conèixer i estimar el nostre entorn i la nostra cultura.


ORÍGENS
Gent, terra i patrimoni.
Aquesta és la premissa amb la que vol treballar aquesta nova publicació, que també compta amb una versió digital al blog www.vallesos.cat.

Vallesos sorgeix de la iniciativa de l’editora Gent i Terra SL, amb el periodista Vicenç Relats com a director, el filòleg Ramon Vilageliu com a editor i un extens consell assessor format per personalitats com ara la filòloga Carme Bafia, el sociòleg Salvador Cardús o l’historiador i director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins entre molts altres càrrecs i membres d’entitats. Vallesos, que tindrà un tiratge de 4.000 exemplars, segueix la imatge d’altres revistes comarcals similars com Gavarres, Cadí-Pedraforca o Les Garrtoxes.

 

CONTINGUTS
La revsita Vallesos es dividirà en diversos blocs. El primer serà ben divers, des d’entrevistes a personalitats destacades de les dues comarques fins a retrats d’institucions o entitats reconegudes per la seva trajectòria, tradició i popularitat. En un segon bloc, s’abordarà tema concret tractat en profunditat en un dossier central. I per últim, s’acabarà amb la secció Patrimoni, un espai més lúdic, on hi trobem temes d’història, arquitectura, fauna, etnologia, arqueologia, entre altres.


EL PRIMER NÚMERO
En aquesta primera edició, Vallesos toca de prop el Vallès Occidental i també Sant Cugat. En el primer bloc, i dins la a secció Traces/Noms hi trobarem articles sobre l’artista sabadellenc Agustí Puig, sobre Josep Salvia, bibliotecari de referència durant la postguerra i el franquisme o la poeta i escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona, entre altres.

Confederació d'Agrupacions de cultura tradicional catalana El primer dossier especial està dedicat als balls de Gitanes i altres danses tradicionals pròpies del Vallès, on s’hi recull el ball del Paga-li, Joan. I en la darrera part de la revista, en les seccions de Patrimoni i Calaixera, hi trobarem des de propostes d’excursions per la Serra de l’Obac o pel Parc de Vallparadís de Terrassa, els romanços de Jaume Arnella sobre el Camí dels Monjos, fins al castell d’estiueg del poeta Pere Quart (El Marquet de les Roques de Sant Llorenç Savall) o els campanars romànics vallesans i el casal modernista de Can Domènech de Cerdanyola del Vallès. Això i molt més, és el què descobrireu en aquesta nova publicació!

Us oferim alguns enllaços més:
– Notícia sobre la presentació de dimecres 13 d juliol a Sant Cugat (Premsa.santcugat.cat)
– Notícia de la presentació que es va fer a Terrassa el passat 15 de juny (Diari Ara)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s